”Hyvä retkeilyreitti perustuu luontaiseen vetovoimatekijään ja sillä on nimi.”

 

Tanhuvaaran urheiluopiston vastaanoton takana on kaunis mustavalkoinen valokuva naisvoimistelijoista. Kokoushuoneessa katse kiinnittyy naisten muotokuviin: Niitä on seinällä useita, joukossa muutama mieskin. Urheiluopiston entisiä johtajia riittää riviksi asti – Viipurissa perustettu Tanhuvaara on Suomen toiseksi vanhin urheiluopisto. Tänä vuonna Savonlinnaan (Sääminkiin) sittemmin muuttanut Tanhuvaara juhlii yhdessä itsenäisen Suomen kanssa, kun se täyttää 100 vuotta!

 

Matkailujohtaja Maisa Häkkinen kertoi Visit Saimaa -portaalista.

Outdoors ESA –esiselvityshankkeella oli ilo järjestää luontomatkailuseminaari työpajoin Tanhuvaarassa 15.2. yhteistyössä Savonlinnan Hankekehitys Oy:n kanssa. Miksei Oy toi tilaisuuteen Mikkelin matkailuterveiset alustuksen muodossa. Osallistujia eri puolilta Etelä-Savoa oli noin 50.

 

Retkipaikan Antti Huttunen tuntee somen.

”Some on jatkuvaa tekemistä. Tarvitaan malli, missä jatkuvasti tuotetaan sisältöä/kuvaa.”

Päivän huippuantia Retkipaikan Antti Huttusen somevinkkien lisäksi olivat kuudessa työpajassa mietityt osallistujien omat pohdinnat. Tässä on lainattu niistä muutamaa kuvakoosteen muodossa. Iltapäivän työpajojen fasilitaattorina Hotelli Kaartilan viihtyisässä saunakabinetissa oli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun matkailun lehtori Tuula Höglund.

Japanilaisen matkailijan toive: ”Japaninkielinen tai englanninkielinen opastettu luontokokemus”.

Ensimmäistä kertaa lumikengillä. Ryhmällä oli opas 🙂

Sisusta ja luontosuhteesta: ”Savon selviytyjät ovat järven sitkeää kansaa.”

Idea: ”Aktiiviloma maaseudun töitä tehden”.

 

Työpaja pohtii vastuullisuutta…


”Saimaa-brändin vaaliminen ja uhkien tunnistaminen.”

 

Luonto tulee lähelle myös Kaartilan suurten ikkunoiden kautta, Tanhuvaara on todella kauniilla paikalla. Kevyen liikenteen väylä Savonlinnasta/Savonlinnaan vain puuttuu.

 

Lämpimät kiitokset työpajojen vetäjille ja kaikille osallistujille!

 

Kuvat: Emma Eevala, Eeva Koivula ja Suvi Pietarinen
Teksti: Sari Snellman