Kansainvälisen matkailijan… aika on rajallinen. Yksi keino pidentää kiireisen matkailijan luontokosketusta on viedä hänen majoituksensa suomalaisen luonnon helmaan. Tai osa siitä.

Anttolanhovin Art & Design huvilat ovat joko ranta- tai rinnehuviloita. Oman laiturin ja rannan rantahuviloissa ollaan Saimaan sylissä, rinnehuviloiden välittämä järvinäköala antaa paremman käsityksen maiseman kokonaisuudesta. Puurakenteiset huvilat ovat kuin lyhtyjä. Huvilat ovat syntyneet nuorille arkkitehtiopiskelijoille järjestetystä suunnittelukilpailusta.

Huolella valitut.
Huolella valitut.

Rantahuvilat on suunnitellut Emma Johansson ja rinnehuvilat Timo Leiviskä.

Art & Design huvilat olivat taannoin esillä ranskalaisessa Paris tu Paris -blogissa, jota kiinnostuneena kahlailin sanakirjan kanssa läpi.

Yksityiskohta.
Yksityiskohta.

*

Samankaltaisia, maiseman ehdoilla rakennettuja, korkeatasoisia huviloita löytyy muun muassa Ahvenanmaan Havsviddenistä, ne ovat arkkitehti Thomas Sandellin käsialaa.

(Havsviddenin sivuilta paljastuu sekin, että Saara Cantellin uutta Tulen morsian –elokuvaa on kuvattu juuri näillä Getan kallioilla.)

 

Getan kallioita Havsviddenin huvilasta.
Getan kallioita Havsviddenin huvilasta.

*

Luksusmatkailusta luonnon helmassa ja Levistä kirjoittaa Via Tourismus -blogissaan Anu Nylund.

Levi Spirit huviloissa en ole käynyt, mutta hyvän arkkitehtuurin lisäksi tai sen lähtökohtana yhteinen nimittäjä näille kolmen kohteen – Lapin, Ahvenanmaan ja Saimaan villoille löytyy: paikan hengen ja luonnonmaiseman kunnioitus.

*
A Thousand Diversions on riemastuttava blogi, joka tarjoaa ikkunan (myös) Suomeen ja Helsinkiin intialaisesta näkökulmasta. Siihenkin, miten painostavaa suomalaisten hiljaisuus voi olla.

On positiivinen haaste ymmärtää, mikä – olkoon se sitten majoitus tai luontoaktiviteetti – kutakin matkailijaa viehättää, mikä vetoaa juuri häneen. Oikealla tiellä on, kun asettuu matkailijan asemaan, koittaa nähdä Suomen, tai miksei Saimaan hänen silmillään.

 

Anttolan satamasta.
Anttolan satamassa.

Vaikkapa sen, että ruska voi olla ihan erityinen rikkaus, jos sitä ei omassa kotimaassa koe.

 

Teksti ja kuvat: Sari Snellman