Mikkelissä järjestettiin perjantaina 9.9.2022 koko perheelle suunnattu tiedetapahtuma Tieteen taikaa – ja Juvenia oli vahvasti ohjelmassa mukana!

Asiantuntijamme ja tutkijamme pitivät Xamkin Mikkelin kampuksella erilaisia toimintarasteja klo 17.00-24.00. Illan aikana pisteillä vieraili reilusti toistasataa henkilöä, joiden ikäjakauma vaihteli lapsista vanhuksiin.

Juvenian pisteillä oli tarjolla sisältöä laidasta laitaan. Esimerkiksi Nuorten lähiöosallisuus ja -aktiivisuus hanke toteutti Jaana Poikolaisen, Jarmo Rinteen sekä Aki Lintumäen johdolla Tutustu taideperustaisen tutkimuksen anatomiaan työpajan, jonka teemana oli omat tärkeät paikat – tutkimuksellisen taideperustaisen intervention anatomia. Työpajassa oli mahdollista tehdä valotaidetta liittyen mieluisiin paikkoihin omalla asuinalueellaan. Lisäksi työpajaan tutustuneille esiteltiin hankkeen tutkimusta sekä hankkeen nuorten kanssa yhteisvoimin tehty Kokemustarinoita Mukkulasta -video.

Nuorten lähiöosallisuus ja -aktiivisuus hankkeen pisteellä pääsi tekemään mm. valotaidetta. Kuva: Aki Lintumäki

Toisaalla osallistujat taas pääsivät testaamaan ja vahvistamaan omia digitaitojaan OSUVA-hankkeen valmentajan Emmi Nykäsen kanssa. Ville Eerikäinen ja Antti Rantaniva puolestaan tarjosivat kävijöille kurkistusikkunan sadan vuoden päähän tulevaisuuteen ja illan aikana luotiin yhdessä kiinnostavia visioita 2100-luvun kaupungeista.

Koko perheelle suunnattu tapahtuma oli äärimmäisen antoisa niin kävijöille kuin asiantuntijoillemmekin. Illan aikana syntyi monta iloista kohtaamista, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

Lue lisää tapahtumasta täältä: https://tieteentaikaa.fi/

 

 

Antti Rantaniva

Projektipäällikkö

Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia