Minipuu NY on NY Start Up -opintojaksolla perustettu opiskelijayritys. Opintojaksoa vauhdittaa Yrittäjäksi -hanke. Minipuu NY valmistaa ja myy erilaisia puusta valmistettuja tuotteita. Yritystiimin jäseninä toimivat metsätalouden opiskelijat Niko Haikarainen, Antti-Pekka Heikkinen, Jutta Jääskeläinen ja Mikko Pasanen.

Ryhmässämme on neljä nuorta ensimmäisen vuosikurssin metsätalousinsinööri -opiskelijaa. Meillä kaikilla on jonkinlainen perhetausta liittyen yrittäjyyteen tai metsäalaan. Olemme tällä hetkellä mukana NY Start Up –opintojaksolla, jonka aikana opiskelijat perustavat erilaisia NY-yrityksiä. Ajatuksenamme on saada kaikki hyöty irti opinnoista, jonka vuoksi voikin sanoa, että NY Start Up -opintojakso on kuin luotu meille.

Haluamme saada mahdollisimman monipuoliset ja kattavat lähtökohdat työelämään. Saamme NY Start Up -opintojakson aikana tietoa mm. yritystoiminnan aloittamisesta ja tilien hoidosta. Koemmekin, että opintojakso antaa ”tönäisyn eteenpäin” kohti yrittäjämäistä ajattelua.

Opintojaksolla perustamamme yrityksen myynti-idea on hyvin simppeli. Valmistamme tuotteita puusta. Myytäviä tuotteitamme ovat mm. jätkänkynttilät, honkaiset patalaput ja käsintehdyt puukot.

Yritysideamme lähti alunperin opettajamme kanssa käydystä keskustelusta ja siitä olemme lähteneet muokkaamaan yritystämme hänen ohjauksessaan. Olemme saaneet opintojaksolla hyvin tukea kaikkiin kysymyksiimme ja ongelmatilanteisiimme.

 

Opettavaisia kokemuksia

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa järjestettiin kansainvälinen yrittäjyysviikko ”Global Entrepreneurship Week” marraskuussa 2018. Viikon aikana pääsimme markkinoimaan tuotteitamme ja harjoittelemaan myyntityötä Mikkelin kampuksen aulassa. Saimme kokemuksesta paljon irti – aluksi jännittävästä tilanteesta tulikin nopeasti luonteva ja hyvin kompakti.

 

Minipuu NY mukana kansainvälisellä yrittäjyysviikolla marraskuussa 2018.

 

Olimme myymässä tuotteitamme Mikkelin Jouluteltalla joulukuussa 2018.

Osallistuimme myös Mikkelin joulutorille koko opintojakson voimin. Torimyynti oli yllättävän haastavaa. Ympäristö oli erilainen kuin kampuksella ja ihmiset olivat passiivisempia. Kokemus oli hyödyllinen tulevaisuutta ajatellen. Pääsimme pohtimaan, mitä meidän olisi pitänyt tehdä toisin, jotta olisimme saaneet myytävistä tuotteistamme mielenkiintoisempia potentiaalisille asiakkaille.

Ajatuksemme yrittäjyydestä on ehkä hiukan muuttunut totisemmaksi; se ei ole ruusuilla tanssimista. Ilman hyvää työtä ei pääse ihmisten huulille ja kahvipöytäpuheisiin. Olemme saaneet positiivista ja negatiivista palautetta. Kaiken palautteen olemme ottaneet rakentavasti ja pohtineet palautteen läpikotaisin porukalla.

NY Start Up -opintojaksolla on oppinut yrittäjyyden tärkeyden. Ilman yrittäjyyttä yhteiskuntamme ei pyöri. Myös itsensä epämukavuusalueelle vieminen on hetkellisesti kiusallista, mutta erittäin opettavaista. Opintojakso on kasvattanut meitä ottamaan enemmän vastuuta tekemisistämme. Koemme, että olemme kasvaneet myös henkisesti kurssin aikana.

 

Tyytyväisen asiakkaan lähettämä kuva uudelta vuodelta.

 

Minipuu NY:n takana:

Niko Haikarainen, Antti-Pekka Heikkinen, Jutta Jääskeläinen ja Mikko Pasanen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

 

NY Start Up -opintojakson toteutuksessa on mukana Yrittäjäksi – nuorille tukea yrittämisen alkuun –hanke, jossa kehitetään yrittäjyyden polkuja opiskelijoille. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa hanketta (01.05.2017 – 31.08.2019) rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea nuorta tai opiskelijaa yrittäjyyden polulle lähtemisessä.