Myönteisen tunnistamisen kolmen vaiheen työpajakokonaisuus on syksyllä 2018 etenemässä viimeiseen vaiheeseensa. Työpaja toteutetaan kahden ensimmäisen kerran tapaan Juvan Sampolassa, ja keskittyminen on myönteisen tunnistamisen toteutumisen arvioinnissa, sekä hyvien toimintamallien juurruttamisen kysymyksissä.

Kouluttajana toimii lapsuuden tutkimuksen dosentti Kirsi Pauliina Kallio, joka on myös yksi Myönteisen tunnistamisen kirjan toimittajista ja kirjoittajista.

Edellinen, maaliskuun 2018 työpajavaihe päätettiin seuraaviin pohdinnallisiin kysymyksiin:

 

A) Itselle ilmenevät haasteet ja mahdollisuudet

 

  • Haastavia tilanteita ja asioita, joihin myönteisestä tunnistamisesta voitaisiin edelleen etsiä uusia näkökulmia ja välineitä
  • Tilanteita ja asioita, joihin myönteisen tunnistamisen näkökulmat tuntuvat istuvan hyvin ja ovat avuksi
  • Myönteiseen tunnistamiseen perustuvien menetelmien kokeileminen: onnistumisia ja haasteita

 

B) Työyhteisössä esiin tulevat näkökohdat

 

  • Miten myönteisen tunnistamisen näkökulmat tuntuvat istuvan omaan työyhteisöön?
  • Miten nuoret ovat ottaneet vastaan myönteisen tunnistamisen menetelmiä ja kokeiluja?

 

Mukaan on mahdollista tulla myös uutena jäsenenä, mikäli ei ole aiemmin päässyt osallistumaan. Myönteisen tunnistamisen kirja on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/julkaisuja/myonteinen_tunnistaminen.pdf

 

Työpajat ovat tavoittaneet kymmeniä nuorten kanssa toimivia ammattilaisia Etelä-Savon alueelta, ja toimivat näin ollen myös hyvänä verkostoitumisen paikkana.

Kolmas työpajavaihe toteutetaan Juvalla 8.11.2018 klo 9:30-15:30.

 

Ilmoittautumiset 29.10.2018 mennessä: täältä

Tapahtuman ilmoitus & tarkempi ohjeistus luettavissa: MT-paja3_mainos_8.11.2018

 

Kirjoittaja & lisätietoja:

 

Heikki Kantonen

TKI-asiantuntija

e. heikki.kantonen@xamk.fi

p. 040 774 9246

 

Digillä duuniin! – Digitaaliset sovellukset nuorten työllisyyspalveluissa on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoima hanke, jossa kehitetään nuorten työllisyyttä tukevia palveluita Etelä-Savon syrjäseuduilla digitaalisuutta ja pelillisyyttä sekä ryhmätoimintaa hyödyntäen. Hankkeen osatoteuttaja on Otavan Opisto. Hanke alkoi 1.6.2017 ja päättyy 31.5.2020. Hanketta rahoittavat toteuttajatahojen ohella Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.