NY Start Up -opintojaksolla opiskelijat pääsevät kokeilemaan yrittäjyyttä. Opintojaksoa vauhdittaa Yrittäjäksi -hanke. Opiskelijat Olli Nieminen, Jenna Purhonen ja Henrik Aschan ovat kehittäneet Naksu-sovellusta, joka toimii linkkinä ravintolan ja asiakkaan välillä. Ravintola voi hyödyntää sovellusta myös oivana mainoskanavana. Opiskelijoiden mukaan Naksu tulee olemaan ainoa oikea kanava ravintolan viestinnässä asiakkaalle.

 

Naksu vain ja olet oikeassa paikassa.

Alkuperäinen idea kyseiselle sovellukselle tuli Ollilta, kun hän olisi kaivannut sovellusta, jonka avulla olisi helpompi päättää ja vertailla ravintoloita. Kurssin alussa piti kertoa ääneen ideoita ja Ollin idean kuulleessaan Henrik innostui ideasta ja perusti Ollin kanssa tiimin, johon Jennakin liittyi mukaan. Tiimi on toiminut hyvin ja tiimissämme ideat lentelee ja kemiat kohtaa.

 

Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija Olli Nieminen.

Olli opiskelee sähkö- ja automaatioteknologiaa kolmatta vuotta.

”Lähdin Start Up -kurssille mukaan, koska näin sen mahdollisuutena verkostoitua. Yritysidea lähti omakohtaisesta kysynnästä palvelulle. Kurssilla on ollut tähän saakka kivaa ja ajatukseni yrittäjyydestä ovat pysyneet samana.”

 

Restonomiopiskelija Henrik Aschan.

Henrik on tulevaisuuden restonomi. Monialaosaaja, rakennusmestarista artenomiin. Kokemusta on karttunut monilta aloilta ja tuntumaa yrittäjyyteenkin on saatu.

”Ideoin mielelläni uusia juttuja. Olen aiemminkin huomannut, miten paljon antoisampaa on innovoida tiimissä. Nyt kun oli mahdollisuus lähteä mukaan kollegan (Olli) tiimiin kehittämään yritysideaa, ei ole kaduttanut. Yritysidea kehittyy hiljalleen ja jalostuu varmasti oikeaan muotoonsa”.

 

Liiketalouden opiskelija Jenna Purhonen.

Jenna opiskelee toista vuotta tradenomiksi, aikaiselta koulutukseltaan hän on merkonomi.

”Yrittäjyys on aina kiehtonut minua ja tuntui luontevalta valikoida tämä kurssi, jossa voi turvallisesti kokeilla yrittäjyyttä. Itselläni ei ollut valmista yritysideaa kurssin alkaessa, mutta Henrik ja Olli ottivat minut mukaan kehittämään Ollin ideaa pidemmälle. Kurssi on ollut monipuolinen ja suosittelen kaikille ketkä ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä”.

 

Naksun tarinan takana:

Henrik Aschan, Olli Nieminen & Jenna Purhonen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

 

NY Start Up -opintojakson toteutuksessa on mukana Yrittäjäksi – nuorille tukea yrittämisen alkuun –hanke, jossa kehitetään yrittäjyyden polkuja opiskelijoille. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa hanketta (01.05.2017 – 31.08.2019) rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea nuorta tai opiskelijaa yrittäjyyden polulle lähtemisessä.