Halloween-viikolla tiistaina 1.11.2022 Nousu – Nuorten työllisyys nousuun Kouvolassa -hanke järjesti NuPalla (NuortenPaikka) Night of the Living lab – nuorten tapahtuman. Tapahtuman ideana oli yhdistää Halloween ja Living Lab -toiminta.

Nousu järjesti tapahtumassa nuoria osallistavan Digipalveluiden testauslabran, jonka ympärille rakentui viihdyttävä Halloween-tunnelma, joka sisälsi kilpailuja, tarjoiluja, livemusiikkia, Halloween-asuja ja teemaan sopivaa koristelua kuten seittiä, luurankoja, värivaloja ja kummituksia. Järjestelyistä vastasi Nousun lisäksi Nuorten palveluiden Etsivä nuorisotyö.

Digipalveluiden testauslabrassa nuoret istuivat tietokoneiden ääreen ja testasivat ja arvioivat nuorille Kouvolassa suunnattujen palveluiden löydettävyyttä netistä. Lisäksi pyysimme nuorilta kommentteja ja ideoita Nousu-hankkeessa kehitettävän palvelukartan sisältöön, graafiseen ilmeeseen ja toteutukseen.

Digipalveluiden testauslabra

Nousu järjesti myös muuta toimintaa, kuten Halloween-tikunheittoa ja mysteeriboksin. Tikunheitossa nuoret pääsivät testaamaan heittotaitoja pienillä tulitikun ympärille askarrelluilla paperisilla hämähäkeillä. Hämähäkkejä heitettiin lattialle piirretylle pistealueelle. Pisteet kirjattiin pistetaulukkoon. Mysteeriboksi testattiin rohkeutta. Tehtävässä käsi työnnettiin kolmeen boksissa olevaan reikään ja tunnusteltiin niiden sisältöä. Ensimmäisessä reiässä oli aivoilta tuntuvaa öljyistä spagettia, toisessa reiässä tarantelloilta tuntuvia piipunrasseja ja kolmannessa reiässä silmämunilta tuntuvia rypäleitä vedessä.

Halloween-tunnelmaa NuPalla

Kulttuuripaja KULTA toi tapahtumaan ”kylmäasemaksi” nimetyn matkalaukun, joka sisälsi herkkuja ja leikkimielistä toimintaa, kuten esimerkiksi tehtävän, jossa pääsi antamaan itselleen Halloween-nimen, valitsemalla listalta etunimen ensimmäisen kirjaimen ja syntymäkuukauden.

DIGIT2 – Digitaidoilla ja -ratkaisuilla työelämään -hankkeella oli oma piste, jossa nuoret saivat käydä testaamassa ja arvioimassa työelämätietoisuutta lisäävää Digit-APP – Tärpit Työelämään -sovellusta.

Livemusiikista tapahtumassa vastasivat Juglarbee ja Late Noir Theather. Juglarbee on chileläinen artisti, joka esittää englanninkielistä hiphopia. Late Noir Theather on kouvolalainen rock-kabaree-yhtye, jonka esiintymisessä korostuvat kauhuelokuva- ja friikkisirkus-tunnelma, niin musiikillisesti kuin myös visuaalisestikin.

Jurlarbee
Late Noir Theather

Halloween-asukilpailussa tapahtumaan osallistuneita nuoria pyydettiin vapaaehtoisesti pukeutumaan Halloween-asuun. Asuraatina toimi Kouvolan nuorisovaltuuston kaksi nuorta, jotka valitsivat illan päätteeksi parhaan Halloween-pukeutujan ja voittaja sai palkinnoksi lahjakortin.

Lisäksi illan päätteeksi arvottiin voittaja Nousu-hankkeen Digipalveluiden testauslabraan osallistuneiden kesken. Voittajalle ojennettiin lahjakortti.

Kahvi ja teetä sekä pientä purtavaa, kuten mokkapaloja ja karkkia oli tarjolla koko illan ajan.

Tapahtumasta jäi hyvä fiilis, niin järjestäjille kuin myös osallistujille. Saimme yhdistettyä Nousu-hankkeen kannalta tärkeän Digipalveluiden testaamisen sekä nuorille suunnatun mukavan Halloween-tapahtuman. Ehkä vastaavanlainen tapahtuma järjestyy myös ensi vuonna.

 

Jani Lehtinen

TKI-asiantuntija

 

Kuvat: Jani Lehtinen