Hei, olen Sara, toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Mikkelin kampuksella. Koulutusohjelmamme kestää normaalisti 3,5 vuotta, mutta tiivistän opintoja niin, että valmistuisin jo vuoden 2019 keväänä. NY Start Up – opinnot tulivat ajankohtaiseksi, kun kävin juttelemassa opinnoistani koululla. Ilmaisin mielenkiintoni yrittäjyyden opintoihin ja hieman myöhemmin sain sähköpostia tästä alkamassa olevasta kurssista.

 

 

Tulevaisuudessa haluan työskennellä estetiikan parissa sairaanhoitajana, joten oli selvää, että yrityksen tulee liittyä jotenkin kauneudenhoitoon. Tehokkaan ja intensiivisen koulutuspäivän seurauksena aloin tekemään kotonani ripsienpidennyksiä. Ripsienpidennyksiä tehdessä jokaiseen omaan ripseen liimataan ripsikuitu, jotka tuovat näyttävyyttä, tummuutta ja pituutta ripsiin.

Kokemukseni ovat olleet positiivisia; yritys oli helppo perustaa ja koululta sain tarvitsemaani apua. Markkinointi sujuu hyvin sosiaalisen median avulla ja asiakkaita on tullut riittävästi.

Ajatukseni yrittäjyydestä eivät ole hirveästi muuttuneet opintojakson aikana; edelleen halu tehdä asioita jatkossa laajemmin ja isommin. Haluaisin käydä muita lisäkursseja kauneudenhoitoon liittyen ja näin laajentaa yritystoimintaa, mutta nyt on aika suorittaa ensin koulu loppuun täydellä teholla. NY- kurssin loputtua siirryn jatkamaan yritystoimintaa toiminimellä. Yrittäjyys on mielestäni hienoa ja olen todella tyytyväinen, että koulu tarjosin tähän mahdollisuuden. Tukea ja neuvoja kun ei voi koskaan saada liikaa.

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!

 

Tutustu Ripsistudio Sara NY:hyn: https://www.facebook.com/ripsistudiosara/

 

Yrittäjäksi – opiskelijoille tukea yrittämisen alkuun –hankkeessa kehitetään yrittäjyyden polkuja opiskelijoille. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa hanketta (01.05.2017 – 31.08.2019) rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea nuorta tai opiskelijaa yrittäjyyden polulle lähtemisessä. Syksyn 2017 aikana XAMKissa on lähdetty toteuttamaan NY Start Up-ohjelmaa ja tämän lisäksi tarjoamaan opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia innostua ja oppia yrittäjyydestä. NY Start Up -ohjelma starttasi syyskuussa Mikkelin kampuksella. Tässä 10 opintopisteen kokonaisuudessa korkeakouluopiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi monialaisen, oikealla rahalla toimivan miniyrityksen.