Yrittäjäksi -hankkeessa mahdollistetaan opiskelijayrittäjille myös joulusesongin hyödyntämistä yrittäjäksi lähtemisessä. Mikkelin joulutelttaan tuotteitaan ja palveluitaan pääsivät myymään ja markkinoimaan alueen NY-yritykset eri oppilaitoksista.  Mikkelissä NY-yrityksiä toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Etelä-Savon ammattiopistossa ja Rantakylän yhtenäiskoulussa. Mikkelissä yläkoulu, toinen aste ja korkea-aste ovat edustettuina Mikkelin torilla sijaitsevassa jouluteltassa. Kokemuksen mahdollistaa alueen oppilaille ja opiskelijoille Tiina Maczulskij Mikke ry:ltä.

 

NY-ohjelmat Mikkelissä

 

NY-ohjelmat ovat lukuvuoden kestäviä oikealla rahalla toimivia yrittäjyysohjelmia. NY Start Up käynnistyi XAMKissa syksyllä 2017. Opinnoissa korkeakouluopiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi (syksy 5op + kevät 5op) monialaisen, oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Pilotissa on 2017-2018 ryhmässä mukana on 10 opiskelijaa, joilla on yhteensä 5 yritystä: Kohdataan NY (varamiespalveluita), Clean Finnish Forest NY (opastettuja metsäretkiä), Freezing Fishing Trips NY (kalastusretkiä ryhmille), Veroneuvonta Haatainen NY (veroneuvontaa) ja Ripsistudio Sara NY (ripset ja huollot). NY-yrityksiä voit seurata mm. heidän verkkosivuillaan.

Freezing Fishing Trips NY markkinoimassa yrityksen ohjattuja pilkkiretkipaketteja jouluteltalla tiistaina 12.12.2017.
Kohdataan NY tarjoaa asiakkailleen monipuolisia varamiespalveluja.

 

Etelä-Savon ammattiopisto Esedussa on toiminut reilu 120 NY-yritystä vuosina 2010-2017. Syksyllä 2017 on rekisteröity 21 uutta NY-yritystä. Jouluteltassa on mukana kolme Esedun NY-yritystä: leipomopuolen Pulla & Pätäkkä NY (jouluhalkoja, piparkakkutaloja, konvehteja, pipareita, maustekakkuja, pikkuleipiä, pullaa), artesaanipuolen Paljon Pidetty NY (käsitöitä, korjausompelua) ja liiketalouden Jälleenmyynti NY (t-paitoja, sukkia, boxereita). Rantakylän yhtenäiskoulusta teltassa on mukana kolme yritystä: Väripisara NY (leivonnaisia, keksejä), ToVeRi NY (kotitekoista jäätelöä) ja Makumatka NY (teetä).

 

Kokemusta kevään aluefinaalia varten

 

Jouluteltalla markkinoiminen ja myyminen on yrityksille oivaa harjoittelua kevään alueellisia NY-semifinaaleita ajatellen. NY-semifinaali järjestetään kauppakeskus Stellan tähtitorilla keskiviikkona 21.2.2018. Alueen semifinaalissa valitaan edustajat kansalliseen finaaliin Helsinkiin. Uskalla Yrittää -finaali kokoaa Suomen parhaat NY Vuosi yrittäjänä ja NY Start Up -ohjelmien yritykset Helsinkiin 18.-19.4.2018 kilpailemaan Suomen mestaruudesta ja EM-kisapaikoista.

Voit tutustua NY Vuosi yrittäjänä ja NY Start Up -ohjelmiin tarkemmin: http://uskallayrittaa.fi/

 

Kirjoittaja: Anna-Maija Torniainen