Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Hyvinvoiva asukas -hanke on saanut Mikkelin Peitsarissa aikaan mukavaa pöhinää. Asukkaat ovat pohdiskelleet suhdettaan omaan asuinalueeseensa, tarkastelleet kaupunginosan hyviä puolia ja muistelleet menneitä aikoja. Tällainen keskustelu on omiaan lisäämään alueen yhteisöllisyyttä ja varmasti keskusteluissa nousee esille myös kehittämiskohteita.

Mielenkiinnolla odotetaan Mikalo Oy:n vuokratalon seinään tulevaa muraalia, seinämaalausta, johon asukkaat ovat saaneet esittää toiveita ja ideoita, mitä haluaisivat taideteoksen esittävän, sekä jakaneet omia muistojaan koskien asuinaluetta. Muraali tulee hyvin näkyvälle paikalle Juvantien varteen, joten se kyllä huomataan. Voi sanoa, että muraalista tulee Peitsarin käyntikortti.

Kesäkuussa järjestettävillä opastetuilla kierroksilla Mikkelin Oppaista Riitta-Leena Jantunen perehdyttää Mikkelin ja ennen kaikkea Peitsarin historiaan, nykypäivään, kaupunginosan kehittymiseen, palveluihin, nimistöön jne. Opastettuja kierroksia on kaksi, keskiviikkona 9.6. klo 12 ja keskiviikkona 16.6. klo 17.30. Lähtöpaikka on luonnollisesti muraalin edustalta, Peitsarinkuja 9:n edestä, ja kesto noin 1,5 tuntia. Kokoontumisrajoitusten vuoksi opastuksille on ennakkoilmoittautuminen Emmi Nykäselle: emmi.nykanen(at)xamk.fi.

 

Riitta-Leena Jantunen, Mikkelin Oppaat