Intro

Matkailun opettaja Jarmo Kuosmanen lähti rohkeasti opinnollistamaan Outdoors ESA –hankkeen kanssa. Etsimme synergiaa hanketyön ja opetuksen kesken, mikä hankesuunnitelmassakin mainitaan. Jarmon matkailun tuotepaketoinnin kurssilla on 20 restonomiopiskelijaa, jotka pääsivät 12.10. testaamaan, tuotteistamaan ja liikkumaan luonnossa. Olemaan samalla opiskelijan, matkailun kehittäjän, luontomatkailijan ja somettajan kengissä tai saappaissa. Jaoimme Jarmon kanssa opiskelijat neljään ryhmään, punaisena lankana joka ryhmälle annettiin ohjeeksi tarinallistaminen.

Tarinat

Neljä ryhmää kertoo hankeblogissa loka- ja marraskuun viikkojen aikana oman blogitarinansa Repovedeltä Linnansaaren kansallispuiston ja Puumalan kautta Hiukkajoelle. Pari tarinoista saa rinnalleen Youtube-videon.

20161012_122554

Happy End

Kokonaisuutena opinnollistaminen onnistui todella hyvin. Toisaalta aitoon tarinaan ja kansansatuun (miten se alueen metsistä ja järvistä nyt tulikin mieleen) kuuluu sekin, että matkalla kohdataan vaikeuksia. Näistä vaikeuksista syntyi selviytyminen ja tarinan purku & mutustelu tietokoneelta aina kahvipöytään asti. Sekä kasoittain hyviä vinkkejä niin kohteille, opettajalle kuin Outdoors ESA –projektillekin.
Projektin puolesta voin vain todeta sen, että yhteistyö opetuksen kanssa vaatii paneutumista, aikaa ja dialogia. Retkieväistä on puhuttua aikaisemminkin – tämä projekti vaati ja vaatii kunnon eväät. Yläkuva Linkkumyllystä, joka tarjosi viluisille opiskelijoille ja yhdelle projektipäällikölle lämmintä teetä ja voimapaloja.

Hyvää tulevaa syyslomaa MAMKin ihanat opiskelijat! Sitä ennen luvassa ensimmäinen blogitarina, jossa eksytään maastopyörällä. t. Sari

*
Viime aikoina luontomatkailukokemuksia Järvi-Suomesta on saanut lukea niin ranskaksi kuin englanniksikin, viimeksi Daily Mailista. Kansainväliset artikkelit nostavat esiin myös Saimaan alueen herkullisen (lähi)ruoan.