Luovia ja pelillisiä menetelmiä hyvinvointiin ja urasuunnitteluun

 

PeliKlaani- hankkeen viimeisin ja kokoava julkaisu, Vinkkejä valmennukseen -työkirja on julkaistu. Vinkkejä valmennukseen- työkirja on kattava opas PeliKlaani-hankkeen valmennusten käytännön toteutuksista ohjeineen. Vinkkejä valmennukseen- työkirjassa kuvattujen valmennusten kohderyhminä ovat olleet: työpajojen valmentautujat, ammatillisen toisen asteen Valma-opetuksen työelämään tutustujat ja kuntakokeilussa olevat työttömät nuoret.

PeliKlaani- hanke starttasi 1.9.2019 ja tulee kahden vuoden rupeaman jälkeen päätökseensä nyt elokuun lopussa. Vinkkejä valmennukseen- työkirja on näppärä ja yksityiskohtainen julkaisu, missä on aikaisempien menetelmätestausten paranneltuja versioita ja uusia menetelmätestauksia uusissa ympäristöissään. Työkirja vastaa myös niihin haasteisiin, joita koronapandemia on aiheuttanut. Osa valmennuksista toteutettiin etänä ja työkirjasta löytyy hyviä sovellettuja versioita ja ohjeita etä – ja lähitoteutuksiin. Seuraava lainaus kertokoon tiivistetysti yhden työkirjan ydinajatuksen. (Purhonen & Porvari)

Tämän kirjan viestinä on erityisesti se, että ohjaus voi olla luovaa ja leikillistä yhtä aikaa vakavan ura- ja elämänsuunnittelun tukemisen ohessa.     

 

  • Työkirjan ovat toimittaneet PeliKlaani- hankkeen Projektipäällikkö Kirsi Purhonen ja TKI-asiantuntija Minna Porvari
  • Työkirjaa ovat olleet kirjoittamassa myös kaikki hankkeen valmennusten toteuttajat ja hankkeen työntekijät
  • Vinkkejä valmennukseen graafisen ilmeen ja kuvituksen on toteuttanut graafikko Saara Kumpulainen

 

Tässä vielä linkki Vinkkejä valmennukseen- työkirjaan! Käy lukemassa!

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-368-6

 

Yläkuva: Canvan suunnittelumalli, muokannut Eeva Hammar. Vinkkejä valmennukseen- työkirjan kansi, kuvittanut graafikko Saara Kumpulainen.