Meillä jammailtiin. Ei isosti, mutta laadukkaasti. Ja se kannatti! Toimeksiantona oli ideoida pelillistä, tekoälyä hyödyntävää käyttöliittymää jostakin opinto- ja uraohjauksen tulokulmasta.  

 

Your town 

Kun näin äänestyksen voittaneen joukkueen idean, mietin miksi ihmeessä tällaista ratkaisua ei ole jo olemassa ja käytössä ympäri maailmaa. Tämä yksinkertainen, mutta erittäin tarpeellinen sovellus on tarve- ja käyttäjälähtöinen kuin se vain voi olla. A.T.Corpin An Dangin (UI-UIX developer, Xamk) ja Halsey  Nguyen (International Business, Lapin amk) joukkue kehitteli Your town -käyttöliittymää kansainvälisten, uuteen maahan ja kulttuuriin saapuvien opiskelijoiden elämän helpottamiseksi opintojen alussa. Miten pääsee osaksi yhteisöä? Miten tutustua Suomeen ja kulttuuriin? Miten löytää tutorin tai ohjaajan ja uusia opiskelukavereita? Tai muita alueen palveluita, kauppoja tai opiskelija-asuntoja sekä opiskelija-alennuksia tai keikkatyötä? Kaikki samassa sovelluksessa.  

Tämä paikannukseen ja opiskelijan profiiliin perustuva sovellus löytää avun kaikkiin noihin kysymyksiin, mätsää vertaisiin ja ohjaajiin sekä sopiviin palveluihin. Kertakaikkisen ihastuttava visuaalinen ulkoasu, oman maun mukaan valittavat eläinprofiilit, pelilliset ratkaisut ja kaikki!   

Congrats A.T.Corp! Excellent work!  

 

Kirjoittanut

Milja Manninen