Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimat Game On -hanke ja Digillä duuniin! -hanke ovat olleet mukana käynnistämässä pelinsuunnitteluun ja -kehittämiseen liittyvää toimintaa mikkeliläisille nuorille.

Kick off-tapahtumana toimi 9.12.2017 järjestämämme Job Game Jam -tapahtuma, joka toteutettiin yhteistyössä Ohjaamo Olkkarin ja Hacklab Mikkeli ry:n kanssa. Job Game Jam -tapahtumassa tarjoutui mahdollisuus osallistua pelinkehitykseen liittyviin workshopeihin sekä kehittää omia lauta-, rooli- tai tietokonepelejä. Tapahtumaan osallistui yhteensä 40 erilaista osaajaa: mukana oli niin ensikertalaisia, harrastelijoita kuin myös pelialalla työskenteleviä.

Tutustu tapahtuman videokoosteeseen:

 

Job Game Jam -tapahtumassa tuli vahvasti esille kiinnostus pelien kehittämiseen ja suunnitteluun sekä siihen liittyvään toimintaan. Tästä johtuen järjestimmekin heti tammikuun 2018 ensimmäisellä viikolla tuumaustalkoot yhdessä paikallisten nuorten kanssa. Tällöin noin tusina pelinkehitystoiminnasta kiinnostunutta nuorta kokoontui Mikamar-flipperihalliin pelaamaan flippereitä, ideoimaan tulevaa ja kuulemaan samalla flipperihallin omistajan uratarinan. Flipperihalli on yksi esimerkki siitä, kuinka omasta intohimosta, eli tässä tapauksessa flipperien kunnostamisesta ja pelaamisesta, voi tehdä itselleen elannon.

 

Pelinkehityspöhinä on siis Mikkelissä hyvällä alulla, ja hankkeista saadaan mukavasti vipuvoimaa myös tämän asian edistämiseen yhdessä paikallisten nuorten kanssa.

 

Sanna Lappalainen
projektipäällikkö
Digillä duuniin! -hanke
sanna.lappalainen@xamk.fi
puh. 040 637 7903