blogipostaus-4-oamkPidimme Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden kampuksella inspiroivan työpajan, jossa haettiin vinkkejä työharjoittelupaikan hakuun. Liikkeelle lähdettiin itsensä brändäämisen taidosta Luovan Laboratorion Sallamari Nissilän alustaessa aiheesta. Tapahtumassa oli mukana edustajia myös oululaisista peli- ja teknologialan yrityksistä, jotka ovat valmiita rekrytoimaan myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita. Kahden yrityksen edustajina olikin OAMK:n entisiä kasvatteja Etelä-Afrikasta, Equadorista ja Englannista.

Sekä Sallamari Nissilä että muiden yritysten edustajat korostivat persoonan ja asenteen merkitystä. Tämä viesti selvästi madalsi opiskelijoiden  kynnystä lähteä hakemaan sopivaa työharjoittelupaikkaa ja seuraavaan opiskelijapalautteeseen kiteytyykin päivän kirkkain anti  ”Now, as I understood that ability to learn new things and showing my own interest and personality are much more important than I have thought, it is easier to start looking for an internship”. Persoonallisuus ja sen korostaminen työnhaussa tuli monelle iloisena yllätyksenä, työkokemusta kun vain harvalla on kertynyt ainakaan omalta alalta.

Se, että on rohkeasti oma itsensä – Saara Aallon X-factor uk:ssa upeasti tulkitseman Who You are kappaleen hengessä (https://www.youtube.com/watch?v=ZOriPkebda4) – ja seuraa sitkeästi omia unelmiaan avaa useimmin juuri oikeita ovia. On tärkeää ymmärtää, mikä motivoi itseä ja millaisia vahvuuksia omaa.

Opiskelijoita opastettiin tutustumaan omaan persoonaansa ja ymmärtämään muitakin. Työantajien edustaja Janne Räsänen Pepron Oy:stä toi osuvasti esiin sen, että eri persoonallisuustyyppien ymmärtäminen helpottaa myös työhaastattelussa ja itse työpaikalla pärjäämisessä. Työkaluina oman persoonallisuuden tutkimiseen tarjottiin mm. Jungin teoriaan pohjaavaa Meyers Briggs testiä (http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp). Hyvä vinkki opiskelijoille oli myös se, että se tapa ja sitkeys millä opiskelija työharjoittelupaikkaa hakee kertoo luonteesta ja on osa työhaastatteluprosessia – sinnikkyys palkitaan!

Outi Sutinen
Lehtori
Oulun ammattikorkeakoulu

 

 

Yläkuva: Maria Velasco ja Sallamari Nissilä
Alakuva: Philip Sleath ja Erasmus Van Niekerk