Olemme kolmannen vuoden metsätalousinsinööriopiskelijoita Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Olen Ville-Matti Piltonen, toinen FFT NY:n perustaja ja alun perin kotoisin Oulusta. Aikaisemmalta opiskelutaustaltani olen lukiolainen. Kiinnostuin metsätalousinsinööriopinnoista kavereideni kautta ja se olikin ainoa ala, jota halusin lähteä opiskelemaan. Yrittäjyys on tullut kotonani hyvin tutuksi; molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä. Sieltä olenkin saanut kipinän yrittäjyysopintoihin. Lisäksi yrittäjyydessä viehättää oma vapaus ja sen tuomat vastuut.

Olen Jani Ohtonen ja olen toinen FFT NY:n perustajista. Olen kotoisin pienestä kaupungista Kainuusta nimeltä Kuhmo. Aikaisemmalta ammatiltani olen metsäkoneenkuljettaja, josta olen siivittänyt tieni Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun opiskelemaan metsätalousinsinööriksi. Aikaisempaa kokemusta yrittämisestä ei juurikaan ole. Yrittäjyys on kuitenkin ollut mielessä, sillä se voi olla ainut mahdollisuus työllistyä Kainuuseen sekä se voi mahdollistaa työskentelemään sellaisissa työtehtävissä kuin itse haluaa.

Innostuimme lähtemään mukaan NY Start Up -kurssille opinto-ohjaajan opastuksella, sillä tämän kurssin ansiosta saimme yrittäjyyden opinnot suoritettua. Lisäksi koimme, että voisimme saada kokemusta ja tietoa oman yrityksen perustamiseen.

 

 

Freezing Fishing Trips Ny on pilkkireissuja järjestävä yritys, joka toimii Mikkelin ympäristössä. Yritysidea lähti liikkeelle molempien harrastustaustoista, sillä molemmat olemme innokkaita pilkkijöitä. Lisäksi olemme miettineet, että kalastusoppaan hommat ja kalastuskuvaus voisi olla yksi mahdollinen tulonlähde.

Tähän mennessä olemme saaneet opettavaisia kokemuksia yrittäjyydestä. Asiakkaiden hankkiminen ja markkinointi ovat olleet haasteellisempia kuin osasimme odottaa. Molemmat ymmärsimme, miten tärkeää markkinointi on. Mutta vasta NY Start Up -kurssilla olemme oppineet, miten tärkeää yrityksen markkinointi oikeasti on.

Kaiken kaikkiaan kurssi on ollut opettavainen ja hauska. Molemmat suosittelisimme NY Start Up -kurssille lähtemistä, mikäli yrittäjyys on mielessä ja aihe yhtään kiinnostaa.

 

Siimasotkuja selvitellen,

FFT NY Jani ja Ville

www.facebook.com/FFTNY

 

Yrittäjäksi – opiskelijoille tukea yrittämisen alkuun –hankkeessa kehitetään yrittäjyyden polkuja opiskelijoille. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa hanketta (01.05.2017 – 31.08.2019) rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea nuorta tai opiskelijaa yrittäjyyden polulle lähtemisessä. Syksyn 2017 aikana XAMKissa on lähdetty toteuttamaan NY Start Up-ohjelmaa ja tämän lisäksi tarjoamaan opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia innostua ja oppia yrittäjyydestä. NY Start Up -ohjelma starttasi syyskuussa Mikkelin kampuksella. Tässä 10 opintopisteen kokonaisuudessa korkeakouluopiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi monialaisen, oikealla rahalla toimivan miniyrityksen.

 

Jaa sivu