Tässä vihdoin tämä lupaamani juttu Plastic Free Challengesta. Olipa rutistus ja vaati pienen huilin jälkeenpäin, mutta ou jee mikä mahti tapahtuma ja mitä tyyppejä mukana. Aina jotenkin vaikuttuu tästä nuorisosta ja miten siistejä tyyppejä meillä on opiskelemassa.

Ja tapahtumaa järjestämässä…

Tapahtuma alkoi tiistai aamulla opiskelijoiden saapumisessa Kotkaan junalla, osa Kouvolasta, jotkut jopa Mikkelistä asti. Tutustumista toisiin ja paikallisherkkuihin, possoihin, torin Paussi-kahvilassa. Seuraan liittyi vielä pari logistiikan opiskelijaa ja yksi peliohjelmoija Kotkasta. Yhteensä siis 11 opiskelijaa.

Pikkuhiljaa siirryttiin Xlabille, jossa meitä odotti Lego Serious Play-työpaja. Ja se olikin melko vakavaa puuhaa, jossa tosi mielenkiintoisen metodin avulla rakennettiin tuotteita ja asiakasvirtoja sekä kuluttajakokemuksia. Välillä käytiin tankkaamassa energiaa lounaalla ja taas jatkettiin raivokasta legoilla ”leikkimistä”. No ei ollut todellakaan mitään leikkimistä mutta mukavaa ja ennen kaikkea tuottoisaa.

Illalla meillä oli neljä tuotetta, ideaa joita vielä hiottiin esitettäväksi seuraavana päivänä vaikutusvaltaiselle raadille Pyhtäällä, jonne siirtyisimme osallistuaksemme PAREMPI PAKKAUS - puhtaampi maailma -seminaariin. Ennen kuin lopettelimme ensimmäistä päivältä, syötiin vielä iltapalapitsaa Xlabilla ja sitten pitkämatkalaiset siirtyivät hotellimajoitukseen.

 

Keskiviikko-aamulla aloiteltiin toista päivää maittavan hotelliaamiaisen puitteissa. Yöllä oli vielä hiottu alustuksia ja ideat oli kirkkaina mielessä. Opiskelijat esittelivät tuote-ideansa vielä meille järjestäjille ja sitten hyppäsimme taksin kyytiin, joka kiidätti meidät Pyhtään Patruunan taloon. Siellä seminaari oli jo täydessä vauhdissa ja pääsimme kuulemaan mm. Huutjärven alakoulun neljäsluokkalaisten ajatuksia muovittomasta tulevaisuudesta.

Raadille esiteltiin, pitchattiin siis paikan päällä neljä ideaa ja yksi idea esiteltiin etänä. Ideoina oli mm. erilaisten kemikaalipakkausten kierrätyskone, tyyliin pullonpalautusmasiina. Toisena esiteltiin lemmikkieläinten ruokapakkaus, joka oli myös syötävä. Kolmantena pitchattiin kosmetiikka pakkausten täyttöpalvelu ja neljäntenä aivan uudenlainen nippuside-konsepti. Etänä esiteltiin kestokassi-palvelu jossa käytetyn kassin sai jättää esim. kaupassa sille varattuun koriin ja siitä tarvitseva sai ottaa kassin. Voittajiksi valikoitui hankalan päätöksen jälkeen kemikaalipakkausten kierrätyskone sekä uudet nippusiteet. Isot onnittelut kaikille opiskelijatiimeille!

 

Nyt kun tämä työkokeiluni alkaa lähennellä loppuaan on tietenkin vähän haikea mutta myös tosi innostunut mieli. Ja eihän tämä toki tähän jää. Uudet kuviot Xamk yhteisössä odottaa ja niistä varmasti kuulette myöhemmin. Kiitos Anni ja Maikku ja Cursorin Johanna tästä mahdollisuudesta. Kiitos Anne-Mari ihan kaikesta.  Taisin saada tässä muutaman uuden ystävänkin.

 

– Ilona

 

Psst. Pyhtään Lehti haastatteli yhtä opiskelijatiimiä, haastattelun voit lukea näköislehdestä https://www.lehtiluukku.fi/lue/pyhtaanlehti/10.12.2019/231368.html