Olen ensimmäisen vuoden matkailu- ja palveluliiketoiminnan opiskelija Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta Mikkelistä, ja päädyin Jatkoväylä-hankkeeseen osana projektiosaamisen opintojaksoa. Opintojakson tarkoituksena oli oppia projektin eri vaiheista sekä ymmärtää se kokonaisuutena ja kuinka toimia yhteistyössä eri alojen henkilöiden kanssa. Suunnittelimme ja toteutimme pienen opiskelijatoveriryhmämme kanssa jo kampuksella järjestetyn tietokilpailuprojektin, mutta Jatkoväylä-hankkeessa sain hypätä uusiin hommiin ja työskennellä paljon laaja-alaisemmin.

Hankkeessa olen mukana noin kuukauden ajan ja tehtäviini kuuluu muun muassa sosiaalisen median päivittäminen tapahtumissa: kuvien ja videoiden ottaminen sekä jakaminen. Tätä pääsin tekemään ensimmäistä kertaa hankkeen seminaarissa 2.-3.5.2018, ja se oli aika mielenkiintoista. Aluksi oli hankalaa hahmottaa niin sanotusti työnkuvaani ja olla avoimesti kuvaamassa, olen tottunut olemaan huomaamaton henkilö väkijoukossa. Sopeudun kuitenkin hyvin tilanteeseen kuin tilanteeseen ja pääsin pikkuhiljaa jyvälle asioista. Toimin lisäksi apuna juoksevissa asioissa, kopioinnissa, ihmisten ohjaamisessa oikeisiin paikkoihin ja luokkahuoneisiin.

Seminaarissa pääsin konkreettisesti näkemään hankkeen toimijoita ja esityksiä mm. ohjauksen toimintamalleista, tekniikan alan aluekokeiluista sekä eniten itseäni kiinnostavasta matkailun jatkoväylästä.

Seminaari ja projektissa mukana olo on saanut minut vieläkin vakuuttuneemmaksi Jatkoväylä-hankkeen tarpeellisuudesta. Jos itse olisin nuorena saanut tietää tällaisesta matalan kynnyksen opintoja nopeuttavasta väylästä, olisin tarttunut siihen. Upeaa, että meillä on jo niin paljon ihmisiä toteuttamassa tätä ja toimimassa asian hyväksi!

 

Anniina Holopainen

Restonomi-opiskelija, Xamk