ESGE-hankkeen avulla tullaan kehittämään alueellista elektronisen urheilun osaamista sekä törmäytetään osaajia ja yrityksiä yhteistyöhön. Hankkeen harjoittelija, Tomas, on tutustunut syksyn uutuuksiin pelikonsoleiden suunnalla.Tuleva marraskuu on todella jännää aikaa sekä Sonyn että Microsoftin leireissä. Molemmat yhtiöt ovat syyskuussa julkaisseet omien pelikonsoliensa julkaisupäivän sekä hinnan. Playstation 5 tulee maksamaan Suomessa noin 500 euroa. Xbox Series X tulee myös maksamaan noin 500 euroa. Hinnan perusteella konsolit maksavat saman verran kuin viime konsolien kohdallakin.

Playstationin julkaisupäivä on 19. marraskuuta vastaavasti Xbox valitsi julkaisupäiväksi 10. marraskuuta. Tällä 9 päivän erolla Xbox yrittää kuroa heidän konsolien myyntilukuja lähes samalle tasolle kuin Playstationilla oli. Playstation 4 ja Xbox Onen kohdalla asemat olivat erilaiset, Sony julkaisi konsolinsa viikkoa aikaisemmin mutta siinä ilmaantui vakavia vikoja ensimmäisissä malleissa. Sony tällä kertaa kerkeää vielä yli viikon valmistella ja tarkastaa heidän oma tuotteensa vikojen varalta.

Uskoisin kun tekniikka on nykyään suhteellisen edistynyttä niin molemmat yhtiöt toimittavat heti julkaisusta lähtien toimivia konsoleita.

 

Xbox Series X:n sekä Playstation 5 tekniset tiedot julkaistiin jo aiemmin tänä vuonna. Tässä vertailussa tehoiltaan Xbox Series X on tehokkaampi kuin Playstation 5. Xboxissa on hieman tehokkaampi prosessori sekä näytönohjain kuin PS5, mutta marginaalit näiden välillä ovat todella pienet. Molemmat konsolit pystyvät pyörittämään 4K kuvan laadulla 120 FPS (Frames per second).

Molempien konsolien julkaisu lähestyy nopeaa vauhtia ja molempien yhtiöiden tulee olla valmiina, kun julkaisupäivä koittaa. Uskon molempien yhtiöiden kohdalla siihen, että he ovat valmiita, kun aika koittaa ja molempien konsolien julkaisu tulee onnistumaan todella hyvin. Euroopassa sekä Aasiassa uskoakseni myyntiluvut tulevat ehkä kääntymään enemmän PS5 puolelle mutta Yhdysvalloissa luvut menevät enemmän Xboxin puolelle.

Toivon, että molempien konsolien julkaisu onnistuu sekä toivon että yhtiöt pärjäävät keskinäisessä kilpailussaan.

 

Playstation 5 sekä Xbox Series X tulevat mullistamaan taas kerran pelikonsolien maailman ja kyseisissä konsoleissa tulee riittämään tehoa vielä moneksi vuodeksi eteenpäin.

 

Kirjoittanut Tomas Rouhiainen, ESGE-hankkeen harjoittelija

Päälähteinä:
https://global.techradar.com/fi-fi/news/xbox-series-x-tekniset-tiedot-julkaisupaiva-ja-vahvistetut-pelit#section-xbox-series-x-n-julkaisupaeivae
https://www.tomsguide.com/face-off/ps5-vs-xbox-series-x