Onko sinulla liikeidea, mutta et tiedä miten viedä sitä eteenpäin? Kaipaatko orastavaan liiketoimeesi tiimin jäseniä? Oletko kiinnostunut ketterän kehittämisen menetelmistä? Venture Hub -valmennuksesta saat keinoja ja verkostoja ideoiden jatkokehittelyyn.

Moni varmasti tunnistaa tilanteen, jossa päähän pälkähtää ratkaisuidea johonkin arjessa vastaan tulleeseen haasteeseen. Aidosti kehityskelpoiset ideat, jotka voisivat helpottaa muidenkin elämää, jäävät kuitenkin usein omaksi hetkelliseksi innostukseksi tai korkeintaan fiilistelyksi kavereiden kesken. Toteuttamisen esteenä voi olla epätietoisuus siitä, miten viedä asiaa eteenpäin.

Venture Hub -valmennus tarjoaa mahdollisuuden ideoiden jatkojalostamiseen. Valmennuksessa perehdytään ketterän kehittämisen menetelmiin ja haudotaan liikeideoita valmentaja Markus Mäntysen ohjauksessa. Valmennukseen osallistujan on hyvä valmistautua siihen, että oma alkuperäinen idea voi muuttua paljonkin sitä kehittäessä.

Omaan ideaan ei pidä rakastua liikaa. Se on kaikkein tärkein – ja vaikein – pointti, että idean rakastamisen sijaan pitäisi rakastaa liiketoimintaa.

 

, Mäntynen toteaa. Itse liikeideaa oleellisempaa on toteutus ja ymmärrys siitä, mikä on palvelu tai tuote mitä asiakas oikeasti tarvitsee. Omista ajatuksista ja oletuksista luopuminen asiakkaan tarpeita koskien on vaikeaa, mutta välttämätöntä, että ideaa voidaan viedä oikeaan suuntaan ja että siitä voi syntyä tuottavaa liiketoimintaa.

 

Opiskelijat ja yrittäjät yhteistyöhön

 

Viisi viikkoinen Venture Hub -valmennus toivottaa tervetulleeksi kaikki lean startup -menetelmistä kiinnostuneet idealla tai ilman. Verkostoituminen kuuluu oleellisena osana yrittäjyyteen ja on tärkeää etenkin uuden idean kehittämisessä ja palautteen saamisessa. Mäntynen toivookin, että valmennusryhmä olisi mahdollisimman heterogeeninen ja koostuisi eri taustaisista ihmisistä:

Mitä erilaisemmista taustoista valmennukseen osallistujat ovat lähtöisin, sen parempi. Näin saadaan monipuolisesti näkökulmia ideoihin.

 

Valmennus on suunnattu opiskelijoille, aloitteleville yrittäjille ja yrittäjille, jotka suunnittelevat uutta liiketoimintaa. Erityisesti opiskelijoita rohkaistaan lähtemään mukaan valmennukseen. Opiskelijat saavat hyödynnettyä valmennuksessa käyttämänsä tunnit vapaavalintaisiin yrittäjyys- ja innovaatiopintoihin (yrittäjyyspassi).

Venture Hub -valmennuksen järjestää Yrittäjyyden Kolmas Aalto-hanke. Valmennuksia järjestetään hankkeen aikana kolme kappaletta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

Venture Hub 4.5.-1.6. (iltatoteutus klo 17-20)

Venture Hub 22.9.-20.10. (päivätoteutus klo 12-15)

Venture Hub 26.10.-23.11. (iltatoteutus klo 17-20, in English)

 

LISÄTIETOJA:

Elina Pöllänen, 040 144 7150, elina.pollanen@xamk.fi

Kirjoittaja on Yrittäjyyden Kolmas Aalto -hankkeen TKI-asiantuntija