Tässä viimeinen postaus helmikuisesta testipäivästämme. Restonomiopiskelijat testaavat maastossa -sarja lähenee loppuaan – niin kuin Outdoors ESA -esiselvityshankekin. Päätösosassa huhtikuun lopussa pohdimme Saimaan tarinaa. Pysy kuulolla sarjan loppuun 🙂

Torstaina 23.2 oli retkipäivämme. Ryhmämme paikaksi valikoitui Rantasalmen Järvisydän. Kokoonnuimme aamu kahdeksalta koulun pihalle ja hyppäsimme kuskin kyytiin. Automatkalla kaikilla oli mielessä ulkona oleva huono keli ja väsymys.

Iiro hankkimassa energiaa tuleviin koitoksiin.

Noin 80 kilometrin jälkeen, suuntasimme autolla metsäteille, joita kestikin tovi. Kaiken tämän jälkeen avartui kaunis näkymä Järvisydämen alueesta.

Hotellin aula.

Aulassa opas neuvoi reittimahdollisuuksista ja kertoi matkalta löytyvän opasteita. Opas painotti turvallisuuden tärkeyttä, joten kypärät ja sauvat olivat tärkeää ottaa mukaan. Oikeat varusteet löydettyämme lähdimme rantaan valmistautumaan retkiluistelua varten.

 

Alussa oli tärkeää varmistaa, että varusteet olivat kunnossa.

Ennen luistelemista huolenaiheenamme oli jäällä oleva lumi, olihan sentään satanut koko yön ja sateelle ei näkynyt loppua. Onneksemme Järvisydän oli ottanut huomioon erilaiset sääolosuhteet. Kunnossapitäjä  piti luistelureitit puhtaana erinomaisesti.

Kukaan ei ollut ennen luistellut retkiluistimilla ja alkumatka oli tuntuman hakemista. Luisteleminen oli kuitenkin kaikille tuttua ja homma alkoi luonnistua, sillä olihan meillä apunamme sauvat. Menomatkalla tuuli oli suotuisa ja alkuinnostuksesta johtuen, olimme nuotiopaikalla melko nopeasti.

 

Noin 50 tulitikkuaskin jälkeen alkoi näkyä savua.

Nuotiopaikan jälkeen lähdimme 6 kilometrin paluumatkalle kohti Järvisydäntä. Paluumatkalla yli puolet oli melko raskasta luistelua kovasta vastatuulesta johtuen. Osalla alkoi usko loppua ja elämä vilistä silmien edestä, mutta noin 1,5 kilometriä ennen loppua reitti kääntyi tuulen mukaan suotuisaksi ja loppumatkan liidimme kuin siivillä.

Takaisin rannalle tultuamme, meille tarjottiin mahdollisuus käydä avannossa. Saunaa ei ollut mahdollista käyttää, mutta se ei meidän menoa haitannut. Osa ryhmästämme innostui tästä mahdollisuudesta ja into piukeana juoksikin kohti avantoa. Vesi oli virkistävää. Suihkussa avannon jälkeen, eräs ryhmän jäsen kuuli, ettei avannossa käynti ollut virallista, jos ei käyttänyt päätä veden alla, joten oli käytävä pulahtamassa toistamiseen paremmalla menestyksellä.

Hotellin historiaa sekä toimintaa esiteltiin perusteellisesti ja oli mielenkiintoista kuulla, että lähes koko sisusta sekä huonekalut olivat tehty käsityönä.

Saimme autokyydin pienen matkan päähän porotilalle. Tilalla meille kerrottiin paikasta ja saimme tutustua kolmeen poroon, joita myös syötimme. Tila oli uusi (avattu marraskuussa 2016), joten oli mielenkiintoista päästä ensimmäisten joukossa käymään, sekä kuulemaan paikan erilaista aktiviteettimahdollisuuksista.

 

Vasemmalla ilkeä porojen johtaja Lady Gaga, oikealla hänen miehensä Lapanen ja heidän esikoisensa Uljas.

Porotilan esittelyn jälkeen kaikki alkoivat olla väsyneitä ja lähdimme kotia kohti. Päivä Järvisydämessä oli mukava sekä antoisa ja retki oli oikein onnistunut.

 

Teksti ja kuvat,
Iiro, Miro, Mika, Minna, Ville, Lasse ja Sara

Liidimme kuin siivillä -video: