On ylämäkiä ja alamäkiä!

 

Torstai 23.2.2017 oli retkipäivämme, jonka tarkoituksena oli testata ulkoilureittiä Mikkelissä Outdoors ESAn johdosta. Treffasimme Kenkäveron edessä aamulla kello 8:30. Olimme valkeuden ympäröimänä ja lumisateen keskellä, varustuksemme oli sään mukainen.

 

 

Suuntasimme kohti Mikkelipuistoa, joka on Asuntomessujen virallinen oheiskohde. Puisto on varmasti kesällä todella kaunis, näin talvella se on seesteisellä tavalla autio ja hieman karu. Totesimme varrellisten talvikenkien tärkeyden rämpiessämme talvikunnossapidotonta polkua pitkin.

 

 

Mikkelipuistosta aloitimme kauhun, öhöm Kaihun, kierroksen. Matkalla oli ylä- ja alamäkiä, jotka olivat enemmän tai vähemmän jäisiä. Kulku oli paikoitellen haasteellista, mutta selvisimme lähes mustelmitta. Ilman jäisiä teitä reitistä olisi jäänyt puuttumaan jännitysmomentti.

 

 

Reitti parani, kun pääsimme huolletulle tielle. Matkan varrelta löytyy frisbee golf -rata, jota voi halutessaan käyttää. Reitti lähti kulkemaan ison tien vartta (Ristiinantie), jonka ali pääsee kolmesta kohdasta, esim. grillille. Alitimme tien kolmannesta alikulusta, koska sitä kautta pääsimme Urpolaan.

 

 

Urpolassa kahlasimme luontopolulle, koska emme löytäneet virallista aloituspistettä. Lähdimme kulkemaan luontopolkua pitkin kohti Urpolan myllyä. Suurin osa luontopolusta oli vähän kuljettua ja hieman liukasta, mutta onneksi jyrkissä kohdissa oli turva-aidat. Maisema oli kaunis talvisella tavalla ja reitin varrelta löytyi infotauluja esim. perinnemaisemasta.

 

 

Retkemme oli onnistunut, kunnia kuuluu erityisesti seuralle. Jos reitin lähtee kiertämään näin talvella, tulee ottaa huomioon sää ja se, ettei kaikilla reitin kohdilla ole talvikunnossapitoa. Lisäksi opastukset olivat mielestämme hieman puutteellisia, sillä ne ovat vain suomeksi ja aika harvassa.

 

 

 

Reitillä ei ollut talvimaiseman lisäksi oikein mitään erityistä nähtävää, mutta rentoutumisen kannalta reitti on erinomainen. Lämpimiä taukopaikkoja sisätilassa ei reitillä juurikaan ole, paitsi Kenkävero ja jos alikulkujen kohdalla poikkeaa reitiltä. Ristiinantien toiselta puolelta löytyy taukopaikaksi Grilli ja Shell.

 

Teksti ja kuvat: Restonomiopiskelijat Sini, Siiri, Ilona ja Heli, M5116KN

 

PS. Viikonloppuisin talviretkeilijät voivat suunnata myös Kaihun kodan kahvilaan.