Ryhmämme lähti torstaina 23.2.2017 kohti Puumalaa tarkoituksena testata alueen ulkoilma-aktiviteetteja ja tutustua paikallisiin majoitusalan yrityksiin. Retki toteutettiin yhteistyössä Outdoors ESA -esiselvityshankkeen kanssa. Kokoonnuimme Kasarmin kampuksella aamukahdeksalta. Tästä alkoi reilun tunnin pituinen ajomatka Puumalaan.

 

 

Ensimmäisenä kohteenamme oli Niinisaari, jonne pääsimme ylittämällä Hätinvirran lossilla. Muutamalle meistä tämä oli uusi kokemus. Saarella saavuimme Okkolan lomamökeille. Tapasimme tilan emännän, joka ehdotti, että lähdemme vielä hyvän sään aikana (hehheh) tutustumaan hyvinvointipolkuun. Hyvinvointipolku oli 1,5 kilometriä pitkä ja reitin varrella oli erilaisia tehtäviä, joiden tarkoituksena oli rauhoittua ja tutustua luontoon. Rentouduimme nojailemalla puihin ja saimme mahdollisuuden kilauttaa alasinta saadaksemme toiveemme toteutumaan. Selvittyämme reitistä talon emäntä kertoi meille tilan historiasta nauttiessamme lämmintä kaakaota tai teetä. Samalla sää huononi huomattavasti, mutta onneksi me olimme sisällä lämpimässä. Lopuksi tutustuimme vinttiin, joka on käytössä vain kesäisin, koska talvella on liian kylmä. Vintillä järjestetään mm. erilaisia tilaisuuksia, kuten häitä ja muita juhlia.

 

 

Matkamme jatkui kohti Puumalan keskustaa. Pysähdyimme matkan varrella katsomaan, minkälainen Norppapolku on. Kokonaisuudessaan reitti on 13 kilometriä pitkä, mutta kävelimme vain pienen pätkän polkua ja palasimme jäätä pitkin takaisin autolle. Iloksemme huomasimme, että Norppapolku on hyvin merkattu ja alueelta löytyy opastekartta, joten emme päässeet eksymään.

 

 

Seuraavaksi kohteenamme oli Puumalan satama. Nousimme hissillä ylös Saimaan sillalle ja ihailimme maisemia. Vaikka talvinen Puumala onkin kaunis, on alueella eniten nähtävää ja koettavaa kesäisin. Esimerkiksi satamassa järjestetään Siltakemmakat elokuussa.

 

 

Seuraava ja samalla viimeinen pysäkkimme oli Sahanlahti Resort. Ensiksi tutustuimme alueeseen ja pari ryhmämme jäsentä kokeilivat ensimmäistä kertaa retkiluistelua ja toiset hullaantuivat napakelkasta. Retkiluistelijat onnistuivat ensiluistelussaan täydellisesti. Tämän jälkeen saimme kuulla alueen ja tilan historiasta sekä nykypäivän toiminnasta. Miljöö on vanhanaikainen ja rakennuksia on remontoitu ulkoa vaalien vanhanaikaisuutta. Ennen vanhaan alueella toimi saha ja nykyinen päärakennus oli silloisen tehtaan johtajan kotitalo. Yritys vaalii perinteitä ja tämän näkee esimerkiksi Elsa Heporaudan perinnön esille tuomisella. Tiloissa on mahdollista jopa tavata edellä mainittu Kalevala-korun perustaja näyttelijän toimesta. Nähtiinhän me ihka oikea maailmanmatkaaja Ville Haapasalokin!

 

Sympaattinen jääsauna tarjoaa erilaiset löylyt.

Teksti ja kuvat: Restonomiopiskelijat Aleksi, Janita, Jaro, Jasmiina, Leeni & Piritta