Silloin, kun ote on tiukasti nykyhetkessä ja arki kriisien keskellä tuntuu selviytymiseltä, voi olla haastavaa katsoa kauemmas tulevaisuuteen. Kuitenkin tässä hetkessä tehtävillä valinnoilla ja päätöksillä on pitkäkantoisia seurauksia. Reaktiivisuuden sijaan tarvitaankin ennakointia ja tulevaisuuden aktiivista ottamista omiin käsiin. Parhaimmillaan kriisien aiheuttama myllerrys voi avata ovia uudelle ja vahvistaa toimintaa.  

Minkälaista tulevaisuutta kohti sitten halutaan kulkea? Mitä osaamista tarvitaan, jotta uudistuminen on mahdollista? Mistä löytyy se verkosto, joka yhdessä mahdollistaa toivotun tulevaisuuden tekemisen? 

 

Tule mukaan kymenlaaksolaisten yhteiseen tulevaisuusverstaaseen kuulemaan, minkälaisia uusia tulevaisuuden muutosilmiöistä ponnistavia uusia avauksia alueella jo tehty. Opi lisää, inspiroidu ja orientoidu tulevaan – on sitten kyse liiketoiminnasta, alueellisesta kehittämisestä tai omasta osaamisestasi, tulevaisuusverstas sopii kaikille!  

Tulevaisuusverstaalle ominaisesti monialainen osallistujajoukko pääsee ratkaisemaan myös yhteistä haastetta. Tulokset viedään osaksi maakunnallista ennakointitoimintaa ja oppilaitosten tarjontaa suuntaamaan. Tulevaisuusverstas on siis myös tapa vaikuttaa! 

 

SAVE THE DATE 

Valintojen aika: tulevaisuus voimavaraksi – Kymenlaakson tulevaisuusverstas 2023 

21.4.2023 klo 9-12 

Päätapahtuman paikka KOHOA Kouvolassa ja satelliittitapahtuma järjestetään Crazy Town Haminassa. 

 

Tapahtuman ilmoittautuminen avautuu helmikuussa.  Tarkempi sisältö ja puheenvuorojen pitäjät kerrotaan myöhemmin.

 

Tiedustelut,

Kati Viljakainen kati.viljakainen@xamk.fi

projektipäällikkö, Future Proof Kymenlaakso -hanke

Tulevaisuusverstas on Future Proof -hankkeen koordinoima, mutta useiden eri organisaatioiden yhteistyössä toteuttama tapahtuma. Lue lisää aiemmista Kymenlaakson tulevaisuusverstaista ennakointi.kymenlaakso.fi .