Mikkelin Savosetilla järjestettiin kesäkuussa 2020 Xamkin PeliKlaani-hankkeen toteuttama verkkotyöpaja, johon osallistui viisi Savosetin asiakasta. Viikon välein järjestettäviä työpajoja oli yhteensä neljä. Työpajat toteutettiin Teamsin välityksellä niin, että Savosetin työpajaryhmä istui saman pöydän ääressä ja katsoi TV-ruudun kautta PeliKlaanin valmentajien esityksiä ja ohjeita. Työpajat sisälsivät mediakasvatusta, tarinallistamista, minipeliaihion tekemistä sekä Savosetin arjesta kertovan videon toteutuksen, joka sisälsi video- ja valokuvaus sekä haastattelujen tekemistä. Työryhmälle annettiin tehtäväksi kuvata työntekoa Savosetilla yhden viikon ajan niin, että kun toinen tekee töitä niin toinen kuvaa. Lisäksi tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa haastatteluja Savosetin henkilökunnalle. Ensimmäisen työpajan aikana annettiin ohjeet videon tekemiseen, harjoiteltiin tablettitietokoneella kuvaamista ja pohdittiin haastattelukysymyksiä.

Työryhmä teki töitä käskettyä ja kuvasi seuraavan viikon aikana kiitettävän määrän videoita ja valokuvia sekä toteutti kolme haastattelua henkilökunnalle. Seuraavien viikkojen aikana videoista ja valokuvista koostettiin yksi kokonainen 10 minuuttinen video, joka sisälsi haastatteluja ja työntekoa Savosetin arjesta. Kesäkuun viimeisessä työpajassa katsoimme yhdessä videon ja mietimme mikä olisi sopiva nimi videolle. Videon nimeksi tuli ”Työn iloa ja tarinoita Savosetista”. Viimeisen työpajan jälkeen videolle tehtiin vielä pieniä viilauksia ja lisäyksiä ennen lopullisen version julkaisua.

Valmis video julkaistiin 8.9.2020 ja julkaisua varten järjestettiin ensiesitystilaisuus Youtubessa. Ensiesityksen ajankohta ilmoitettiin Savosettiin, jossa henkilökunta, asiakkaat ja videon tekoon osallistunut PeliKlaani-työpajaryhmä pääsivät osallistumaan ensiesitykseen interaktiivisesti keskustelemalla ja kommentoimalla videota esityksen aikana.

Katso Työn iloa ja tarinoita Savosetista –video tästä: