Kuva: Visit Saimaa

Eteläsavolaisten oppilaitosten yhteistyön hedelmä, Savostamo keskittyy tuomaan esiin positiivista Etelä-Savossa. Savostamon sisällöissä käsitellään niin alueen kilpailuvaltteja, kuin koulutuksen tärkeimpiä aloja. 

Eteläsavolaisuuden sydämessä sykkii suhde luontoon ja sen tarjoamaan elämänlaatuun. Laatua voidaan nähdä liittyen esimerkiksi matkailuun, harrastamiseen ja hyvinvointiin alueen herkkupaloja hyödyntäen. Alueella on todellista potentiaalia toimia kestävän ajattelun malliympäristönä tulevaisuudessa ja tarjota työtä ja elinkeinoa monella alalla kestäviä arvoja kunnioittaen. Kaupungistumistrendin myötä voidaankin nyt odotella vastatrendiä, jossa maakuntiin virtaa elämänlaadusta ja kestävyydestä kiinnostuneita nuoria, joille tärkeysjärjestyksessä ykköseksi nousevat hyvinvointi sekä elämän helppous. 

Savostamon tutkaile tulevaa -maailma avaa Etelä-Savon kestävää tulevaisuutta uudella tavalla. Maailman yksi keskeisimmistä sisällöistä on tulevaisuuden ammatit, joiden hyödyntämiselle Savostamosta ekosysteemistä ajattelua-hankkeessa luodaan työkalua. Työkalu rakentuu hankkeen aikana ohjauksen ammattilaisten kanssa yhteistyössä ja siitä tehdään inspiroiva tulevaisuusajattelun ja kestävän ajattelun tukimateriaali. Työkalu valmistuu syksyn 2023 aikana ja sen löytää jatkossa www.savostamo.fi -alustalta.

Tulevaisuus tehdään yhdessä ja nyt! 

 

 

Savostamosta ekosysteemistä ajattelua– hanketta rahoittaa Etelä-Savon Maakuntaliitto, alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) -määrärahasta.

Lisätietoa: marianne.heikkinen@xamk.fi

Savostamoa ylläpitää Etelä-Savon Maakuntaliitto ja 16 eteläsavolaista oppilaitosta: Xamk, Savonlinnan kesäyliopisto, Samiedu, Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia, Step-koulutus, Ammattiopisto Spesia, Mikkelin yliopistokeskus (Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti), Etelä-Savon Koulutus Oy, Mäntyharjun kansalaisopisto, Mikkelin kansalaisopisto, Mikkelin kesäyliopisto, Tanhuvaaran urheiluopisto, Suomen Nuoriso-opisto, Mikkelin musiikkiopisto, Itä-Karjalan kansanopisto sekä Linnalan Setlementti Ry.