Olen 25-vuotias Savonlinnasta kotoisin oleva nainen ja aloitin viime syksynä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaopinnot. Olen ammatiltani kosmetologi (v. 2015). Kosmetologina olen työskennellyt aiemmin kauneushoitoloissa Savonlinnassa ja Helsingissä. Valitsin opintoihini syksyllä 2018 alkaneen vuoden kestoisen opintojakson nimeltä NY Start Up, jonka perusideana on perustaa kesään saakka toiminnassa oleva oma opiskelijayritys.

Yritystoimintani on yrittäjyyttä, jonka rahaliikenne ja kirjanpito kulkee Holvi-nimisen pankkijärjestelmän kautta. Olen perustanut yrityksen nimeltä Studio Elise NY, joka tarjoaa edullisia ja ammattilaisen tekemiä kauneushoitoja oppilaitoksemme kampusalueella Mikkelissä Mikpoli-rakennuksessa. Olen vuokrannut itselleni hoitohuoneen kesään 2019 saakka. Yritykseni pääsääntöinen toiminta alkoi joulukuussa 2018.

Halusin valita NY Start Up – opintojakson siksi, että vaikka koenkin hoitoalan olevan itselleni tärkeämpi ala, nautin silti ajoittaisesti tekemistäni kauneushoidoista ja kosmetologin työstä. Kurssi on oiva ratkaisu kehittää ja pitää yllä omia taitojani kosmetologina ja ansaita opiskelujeni ohelle hiukan käyttörahaa. Kurssin loputtua keväällä asiakasmäärästä ja yritykseni menestyksestä riippuen olen harkinnut ensi vuodeksi kevytyrittäjyyttä yritystoimintani jatkamiseksi koko opiskelujeni ajaksi ja mahdollisesti opiskelujeni päätyttyä kolmen vuoden päästä voisin harjoittaa työskentelyäni toiminimen alaisena.

 

Studio Elise tarjoaa kauneudenhoitopalveluita.

 

Olen luonut yritykselleni Facebook ja Instagram -sivut, joista löytyy lisätietoa minusta, yrityksestäni ja palveluista joita tarjoan. Olen myös tehnyt liiketoimintasuunnitelman kannattavuuslaskelmien kera, joihin olen tarkasti merkinnyt tavoitteet ja realistiset aikataulut asiakkaiden vastaanottamiseen, jotta oma opiskeluni ei kuitenkaan kärsisi tai jäisi vähemmälle. Asiakaskohteenani on pääsääntöisesti opiskelijat ja/tai muut henkilöt, joilla ei välttämättä ole varaa tyypillisen kauneushoitolan hoitoihin niiden hintojen vuoksi. Valttikorttini kilpailussa minulla ovatkin hintani; ne ovat edullisia, mutta työni laatu ja asiakaspalveluni on samalla tasolla kuin kauneushoitoloissa.

Kokemukseni tähän asti kurssia ovat olleet positiivisia. Olen saanut yritykseni tilat mieluisiksi ja muutamia asiakkaita jo hoitolaani. Koulun ohella aikataulutus on tärkeää, sillä esimerkiksi tälläkin hetkellä suoritan sairaanhoitajaopintoihin liittyvää työharjoittelua, joka tekee aikataulutuksesta hiukan haastavaa. Loppukevät kuitenkin onneksi mahdollistaa minulle enemmän aikaa yritykseeni toimintaan liittyen. Työssäni kosmetologina pidän eniten itsenäisyydestä ja työn mukavuudesta; pidän hoitojen tekemisestä, vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa ja työ on muutoinkin mielekästä kaikin puolin.

Ajatukseni yrittäjyyteen liittyen ovat muuttunut positiivisimmiksi NY Start Up -kurssin myötä, koska mielestäni suhteellisen pienellä vaivalla ja rahallisilla menoilla yrittäjyyttä pääsee kokeilemaan ennen ns. virallista yrityksen perustamista. Voin siis suositella yrittäjyyskursseja kaikille, joilla on halua ja idearikkautta oman luovuutensa toteuttamista varten.

 

Kirjoittanut

Sari Paunonen

Sairaanhoitajaopiskelija, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

 

NY Start Up -opintojakson toteutuksessa on mukana Yrittäjäksi – nuorille tukea yrittämisen alkuun –hanke, jossa kehitetään yrittäjyyden polkuja opiskelijoille. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa hanketta (01.05.2017 – 31.08.2019) rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea nuorta tai opiskelijaa yrittäjyyden polulle lähtemisessä.