Taiteen merkitys innovaatioiden lähteenä on kasvussa. Erasmus+-rahoitteisessa Break-in the Desk -hankkeessa pohditaan seitsemän eri EU-maan voimin soveltavan taiteen roolia yhteiskunnan eri sektoreilla. BitD-hankkeessa kehitetään taiteellisissa interventioissa tarpeellisia käytännönläheisiä työvälineitä taiteilijoille. Tässä tunnelmia Break-in the Desk -hankkeen matkalta: Pecs, Unkari 22.-28.5.2016.

BitD-hanke järjesti taitelijoille ja luovan alan yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille toukokuussa matkan Pecsiin, Unkariin. Matkalla oli 33 osallistujaa Suomesta, Unkarista, Italiasta, Espanjasta, Romaniasta, Ranskasta ja Isosta-Britanniasta. Suomessa matkalla oli kolme ”opiskelijaa”, joista yksi oli keraamikko, yksi muusikko ja yksi ohjaaja/tuottaja. Viikon tavoitteena oli kehittää osallistujien yrittäjyysosaamista Creative Project Canvas -työkalun avulla sekä paikallisissa organisaatioissa tehtävien taiteellisten interventioiden kautta. Interventioiden kohdeorganisaatioina olivat paikallinen työosuuskunta, urkutehdas sekä media-alan startup-yritys. Matkalla luonnosteltiin myös luovan yrittäjyysosaamisen Work Play Bookia.

POINT 1: Tutustu CPC-työkaluun ja tilaa itsellesi Work Play Book: http://www.creativeprojectcanvas.com/

Hanke järjestää vielä tammi-maaliskuussa 2017 kaksi interventioviikkoa taitelijoille ja luovan alan yrittäjille/ yrittäjyydestä kiinnostuneille – toisen Ranskassa, Nantesissa ja toisen Espanjassa, Cordobassa. Näiden viikkojen aikana osallistujat toteuttavat taiteellisia interventioita paikallisissa organisaatioissa. Osallistujat valittiin nettikurssin kautta.

POINT 2: Nettikurssi: https://goo.gl/mCcmvk, lisätietoja hankkeesta, www.breakinthedesk.eu, https://www.facebook.com/breakinthedesk/

POINT 3: Pienyrityskeskuksesta hankkeessa ovat mukana Natalia, Maisa ja Mervi. He antavat mielellään lisätietoja: mervi.rajahonka@xamk.fi, maisa.kantanen@xamk.fi, natalia.narits@xamk.fi.

Teksti: Mervi Rajahonka ja Maisa Kantanen, Pienyrityskeskus