Xlab Kotkan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin avoimien ovien jälkeen ja varauskalenteri on täyttynyt hyvin. Tiloissa on järjestetty monenlaisia tapahtumia, isompia ja pienempiä. Tänään aamulla logistiikan toimijat pitivät Finnhubin kutsumana aamukahvitilaisuuden. Kahvien lomassa esiteltiin myös Xlabin toimintaa hankkeen sekä käytännön toteutusten puolelta.

Muita tapahtumia ovat olleet esimerkiksi erilaiset hanketapaamiset ja –kokoukset, workshop tilaisuudet yrittäjille sekä opiskelijoille. Ekamin liiketalouden opiskelijat kävivät Xlabilla tutustumassa Kantasataman kehitykseen sekä pohtivat omia tulevaisuuden toiveita ja haaveita työpaikkojen, koulutuksen sekä tapahtumien osalta. Myös Vierumäen liikunnanohjaajaksi kouluttautuvat sekä Tulevaisuuden Duuni -kurssin opiskelijat ovat työskennelleet tiloissa. Työpajoja sekä kokouksia varten tilan projektorit sekä valkotaulut ovat olleet kovassa käytössä.

 

XLABIN TILAT

  • Aulatila, jossa ikkunapenkit sekä muuttuva ns. Vapaa tila. Takasyvennyksestä löytyy muutama sohvapala, joihin voi istahtaa hetkeksi tai kahdeksi.
  • Neuvottelutila kuudelle henkilölle. Neuvottelutilassa on mahdollista pitää yksityisempi tapaaminen pienemmälle ryhmälle.
  • Kaksi työtilaa, joissa laitteet ja työvälineet toimistotyöhön.

 

 

Rennompia tapahtumia ja kohtaamisia on myös mahtunut tapahtumakalenteriin. Startup BOOM –tapahtuman iltatilaisuus järjestettiin Xlabilla sekä Aallonmurtaja –sarjan ennakkonäytös. Verkostoitumistilaisuudet ja muut rennommat kohtaamiset ovat myös osa tilan käyttösuunnitelmia. Uudetta kampusta ja sen käyttöä ajatellen satunnaisten kohtaamisten ja yhteisten tilojen testaaminen on tärkeää sekä yritys- että opiskelijanäkökulmasta.

Työtilat ovat löytäneet jo muutamat kanta-asiakkaansa, mutta uusille kasvoillekin on Xlabilla tilaa. Työtiloista löytyy kaksi sähköpöytää sekä useampi liikuteltava pöytä. Lainakoneet, -näytöt, sekä muu tekniikka ovat myös työntekijöiden käytössä. Töitä voi toki tehdä myös aulatilassa tai sohvilla, jos tilaa on.
Tiloihin voi tulla tutustumaan ovien ollessa auki ja työskentely on mahdollista, vaikka aulassa olisikin toinen tilaisuus. Työtilojen ovet hiljentävät kokoustavien äänet, mutta täyttä työrauhaa emme lupaa.

 

Voit tutustua Xlabilla järjestettyihin tapahtumiin myös sivuiltamme klikkaamalla tästä

Tilojen varauksesta voit kysyä lisää hankehenkilökunnalta tai jättää meille yhteydenottoa joko suoraan tapahtumalomakkeen tai avoimen lomakkeen kautta.