On hienoa päästä kärpäseksi kattoon, kun opiskelijat ja muut ideanikkarit ideoivat ja inspiroituvat! Näin myös Opinto- ja uraohjauksen Verkkohackathonissa, jossa mittaa toisistaan ottivat eri alojen ja oppilaitosten opiskelijoita, haastajajoukkueena alan harrastajia Mikkelin Hacklabilta. Miten tekoälyä voisi hyödyntää opinto- ja uraohjauksen tukena ja vielä kilpailla parhaimmasta ideasta?

 

Osallistujat nappasivat haasteen ennakkoluulottomasti ja tiukalla otteella. Onhan tämä sentään kilpailu ja yritysten #Metatavu Oy ja #Kwork Innovations Oy edustajat, ohjauksen asiantuntijat sekä muut kilpailijat arvioimassa. Mikä sen parempaa? Luovaa innovointiprosessia vauhditettiin tutustumalla tekoälyn perusasioihin, datan hyödyntämiseen, ideointimenetelmiin sekä opinto- ja uraohjauksen tarkoitukseen.

Millaisia ratkaisut sitten ovat? Taatusti asiakaslähtöisiä, sillä ideat kumpusivat omista tarpeista ja haasteista. Välistä oli poissa rajoitukset ja kuoliaaksi tulkinnat. Osallistujat valitsivat itse, mihin opinto- ja uraohjauksen vaiheeseen halusivat ratkaisunsa kehitellä. Ratkaisuista suurin osa sopi mainiosti opintojen kaikkiin vaiheisiin. Kehittelemässä oli myös opiskelijoita, joilla ei ollut teknistä taustaa.

Voittajajoukkue IBSTAn (Innovation and Beaty Surpassing Tehchnological Advancements) ratkaisu oli Matkaajasovellus, opiskelijan matka-kumppani. Sovellus, johon integroitui monet opinto- ja uraohjauksen osa-alueet sekä muut opinnoissa tarvittavat asiat. Mukana opintojaksosuositteluita, matalan kynnyksen yhteydenpitoa ohjaushenkilöstöön, tulosten pelillistämistä, urapolkuja ja oman ajanhallinnan tukemiseen (lukujärjestyksen optimointi).

Onnea IBSTAlle! Voittajajoukkueen jäsenet Juuso Kolehmainen (kapteeni), Jani Saari, Jani Malkki, Toni Pennanen.

Erityisen kunniamaininnan sai Rakettiryhmä OPOJAMI AI -sovelluksellaan.

Kirjoita kommentti

*