Järjestimme Voi hyvin yritys –hankkeessa työhyvinvointitapahtuman 22.1.2020 Valkealan Jokelan teollisuusalueen yritysten henkilöstölle. Päivä toteutettiin yhteistyössä Kymenlaakson liikunta ry:n kanssa. Tavoitteena oli saada aikaan verkostoitumista eri yritysten henkilöstön kesken. Ei tarvittu onneksi pikapasseja eikä tiesulkuja ollut luvassa, U-käännöksistä puhumattakaan. Tarvittiin vain reipasta mieltä ja heittäytymistä.

Toiminnallisia rasteja ympäri Kasarminmäkeä

Tapahtuma oli The Amazing Race –tyyppinen, jossa rasteja ja tehtäviä oli, ei nyt ihan maailmanlaajuisesti, vaikka kampuksena onkin koko maailma, mutta ympäri Kouvolan Kasarminmäkeä kuitenkin. Vihjeet ja tehtävät oli tarkoitus ratkaista ryhmänä ja jokaiselta rastipisteeltä otettiin ryhmäkuva, jossa tarkoituksena oli välittyä tehtävä, hauskuus ja yhteisöllisyys. Kuva rastipisteeltä lähetettiin välittömästi eteenpäin. Kuvista tehtiin esitys, joka esitettiin osallistujille tapahtuman lopussa.

Syksyllä suunnitellessamme ajankohtaa tapahtumalle, kauhuskenaariomme oli, että tammikuussa on tapahtuman aikaan kaksi metriä lunta ja 30 astetta pakkasta. Mutta huolemme oli aiheeton, ilmanhaltija oli suosiollinen meille. Aurinko paistoi, lunta ei ollut nimeksikään, pienoinen tuuli sai kuitenkin poskipäät hieman punertamaan.

Historian havinaa

Ryhmäytys tehtiin eri väristen lappujen avulla ja tarkoitus oli, että ryhmässä oli henkilöitä eri yrityksistä ja syntyisi vuorovaikutusta.

Rastien tehtävät liittyivät mm. Kasarminmäen historiaan. Ratkaistiin myös sanapähkinöitä urheilulajeista. Kuvaotoksissa piti muun muassa esittää olympialajeja puistossa 1940 olympialaisten toivossa, muodostaa ryhmästä iso X-kirjain. Videoitiin 30 sekunnin lyhytelokuva Tuntemattomasta sotilaasta. Piti taiteilla armeijan pinkka sekä tehdä tiukka vartiointiasento kyykyssä sekä etsiä kahvipannu. Reitin kiertämisen jälkeen oli aika siirtyä välipalalle ja purkamaan tuotoksia.

 

Yhdellä rastilla piti taitella ”pinkka”.

Tiimityöskentely sujui joukkueilla hyvin. Kaikkien ryhmien tuotokset olivat niin hyviä, että tuomaristo päätyi arpomaan voittajajoukkueen.

Osallistujilta saadun palautteen mukaan päivä oli mukava, rento, hauska ja sopivan pituinen. Rastit olivat onnistuneita eivätkä kuitenkaan liian haastavia. Osallistujat olivat tyytyväisiä Tyhy-päivään.

Kiitos kaikille heittäytymisestä ja mukanaolosta kaupunkiseikkailussa!

Teksti Satu Hynynen, Voi hyvin yritys –hankkeen TKI-asiantuntija

Kirjoita kommentti

*