Kun laulunopettaja Tarja Pihlainen teki päätöksen oman yrityksen perustamisesta tänä syksynä, alkoivat asiat rullaamaan vauhdilla eteenpäin. Kohdalle tuli oikeita asioita ja ihmisiä ja palaset loksahtelivat paikalleen kuin taikaiskusta. Yksi onnekkaista sattumista oli Roihun Syty yrittäjäksi -valmennukseen törmääminen.

Etsin Xamkin sivuilta tietoa tietokoneen käyttökursseista ja löysin sieltä Syty yrittäjäksi -valmennuksen aloitteleville yrittäjille. Olen saanut Roihusta mahtavia kontakteja ja mentoreita!

 

muistelee Tarja tapahtumien kulkua. Hän jatkoi vielä kahteen muuhun Roihun toteuttamaan valmennukseen ja on osallistunut useisiin yrittäjyystapahtumiin ja verkostoitunut ahkerasti niin Savonlinnassa kuin Itä-Savon ulkopuolellakin. Sibelius-Akatemian kasvatilla on laajat verkostot myös ulkomailla ja hän kouluttaa itseään jatkuvasti niin musiikin parissa kuin muillakin elämän osa-alueilla.

 

Laulunopettaja ja uusi yrittäjä Tarja Pihlainen.

 

LAULUA SYDÄMESTÄ

Tarja on työskennellyt opettajana Savonlinnan musiikkiopistossa ja Taidelukiossa. Pedagokin työ on kutsumusammatti, mutta Tarja kaipasi siihen uutta suuntaa sekä mahdollisuutta keskittyä kehittämäänsä kokonaisvaltaiseen lähestymiseen laulunopetuksessa. Myös henkilökohtaiset koettelemukset vahvistivat yrittäjyyden harkitsemista.

– Uuvuin työssäni ja läpikäymäni kuntoutumisorosessin myötä ihmisen kokonaisvaltaisuus ja hyväksyntä itseä kohtaan ovat tulleet minulle entistä tärkeämmäksi. Rauha ja tasapaino ovat opetukseni ytimessä ja siinä samassa moodissa haluan työtäni myös tehdä.

Tarjan opetuksen perusajatus on sydänkeskeisyys eli se, että lähtökohta laulussa on auki oleminen ja läsnäolo. Stressaantuneena on hankalampaa päästä omaan sisäiseen rauhaan mistä vapaa ja ilmaisurikas laulutaide syntyy. Oppilaan kohtaaminen vaatii opettajalta tarkkanäköisyyttä, lempeyttä ja armollisuutta.

 

 

Tarja Pihlainen laulukoulussaan, joka toimii myös taidegalleriana.

Jos ihmisellä on jotain sydämellään, tulee se huomata ja todeta, että se saattaa vaikuttaa lopputulokseen. Tässä vaiheessa rautainen laulutekniikka astuu kuvioon mukaan.

 

, Tarja kertoo.

 

LAULUKOULU JA GALLERIA

Mahtava onnenkantamoinen oli myös mieluisan toimitilan löytyminen kauniista vanhasta talosta kaupungin keskustasta, mitä Tarja on pitänyt silmällä jo kauan aikaa.

– Uskomatonta, että tämä tila oli tyhjillään juuri nyt kun tarvitsin toimitilaa. Tämä on mielestäni yksi Savonlinnan kauneimmista rakennuksista, uusi yrittäjä iloitsee. Monet savonlinnalaiset ovat saaneetkin jo ilokseen huomata, että vanhan Galleria Pinnan Olavinlatu 42:n valot ovat taas syttyneet.

 

Yrityksen toimitila löytyi yhdestä Tarja Pihlaisen lempirakennuksista Savonlinnassa.

 

The Art of Voices vietti avajaisiaan viime viikolla ja tilassa on esillä jo ensimmäinen näyttely. Jaakko Valon teoksiin pääsee tutustumaam 16.2.2020 saakka ja näyttely on avoinna myös joululomien aikaan.

 

The Art of Voices laulukoulun avajaisilta 10.12.2019.

 

Saman katon alla olevat laulukoulu ja galleria toimivat keskenään hyvässä harmoniassa ja kun laulutunti on käynnissä, laitetaan siksi aikaa lappu luukulle. Ripeällä pohjanmaalaisella otteella yrittäjäksi lähteneellä Tarjalla on mielessään jo useita muitakin konsepteja toimintaansa, joita hän lähestyy hyvin startup-henkisin ajatuksin.

Kokeillaan ja mikä ei toimi muutetaan. Kysyntää on tullut myös pelkkään hyvinvointiteemaan liittyen, mutta tärkein projekti on kuitenkin laulunopetus ja erityisesti kansainvälisille markkinoille suuntaavaa opetusformaatti,

 

Tarja summaa. Suunnitelmat kuulostavat lupaavalta ja näiden ketterien ajatusten kanssa on hyvä jatkaa eteenpäin. Onnea ja menestystä Tarjalle!

Tarjan sivuihin pääset tutustumaan täällä.

 

Elina Pöllänen

Kirjoittaja on Roihu-hankkeen koordinaattori Savonlinnassa