Xlabin harjoittelija, Laura, on ollut apuna Xlabilla jo reilun kuukauden. Xlabille on mahdollista tehdä työharjoittelujaksoja tai opinnäytetöitä.

 

Työssäoppija

Ruudun tällä puolella kirjoittaa Ekamin toisen vuoden datanomiopiskelija, Laura Räsänen. Oli hienoa saada tämä mahdollisuus ja päästä Xamkin kautta toteuttamaan työssäoppiminen näin upean porukan kanssa. Olen helmi-maaliskuun ajan täällä Xlabin tiloissa, tämän jälkeen palaan Haminan kampukselle ahertamaan kevätlukukauden loppuun. Opinnot sisältävät katsauksen tekniikan ihmeelliseen maailmaan, tarkemmin sanottuna käytön tuen osa-alueelle. Lyhyesti; me tulevat datanomit autamme ongelmatilanteiden sattuessa parhaamme mukaan, jotta ilmenneeseen ongelmaan löytyisi oikeanlainen ratkaisu.

Kuinka kuulin tästä työssäoppimispaikasta?

Alun perin olin hakenut mukaan Ekamin Digiaktor -hankkeeseen. Valinta ei osunut omalle kohdalle, mutta onneksi minulle kerrottiin Xlabistä – tästä olen erittäin kiitollinen Ekamin Linda Jaatiselle. Aluksi ihmettelin, että mikäs tämä kyseinen paikka on, mutta päätin kuitenkin yhteistiedot saaneena laittaa rohkeasti viestiä. Sain pian positiivisen vastauksen, jonka myötä olin vielä yhteydessä Maaritin kanssa. Kävin vielä samalla viikolla Xlabin toimitiloissa, jossa sain kuulla aloittavani seuraavalla viikolla 11.2, jolloin Xlab avattiin ensimmäisen kerran.

https://www.instagram.com/p/BuLaKGpnKc2/

 

 

Mitä työpäivä pitää sisällään?

Aamut alkavat päiväkohtaisten askareiden mukaisesti. Tapahtumapäivinä me järjestämme tilan vieraille soveltuvaksi, laitamme purtavat ja juotavat esille sekä olemme vieraiden kanssa. Silloin kuin tilassa ei ole tapahtumia tai vastaavia tilaisuuksia, tila on kaikille siitä kiinnostuville avoinna – rohkeasti tutustumaan! Omaan työkuvaani sisältyy myös teknisten laitteiden käyttöohjeiden tekeminen, työntekijöiden auttaminen ja mitä milloinkin päivänmittaan tulevia tehtäviä ilmaantuu.

Minkälaista on olla Xlabissä?

Xlabissä on aina rento villasukkatunnelma, jonka vuoksi tilassa viihtyy hyvin. Lämmin ilmapiiri on kutsuva ja puoleensa vetävä. Täällä on ihana olla ja tekemistä riittää päivittäin.

 

Meistä on ollut ihan superia tehdä töitä Lauran kanssa. Lauralta saadaan vielä yksi blogi, jossa hän kertoo tarkemmin mitä kaikkea hän teki harjoittelun aikana.