Tunnettu tuntematon vai tuntematon tunnettu??

Kuvassa OLKA-hankkeen projektipäällikkö Anu Kukkola TUTU-hankkeen 3. työpajassa.

Tässä meille hyvä kysymys, joka tuotiin esille Tukea tuottavuuteen (TUTU) -hankkeen kolmannessa työpajassa Xamkilla 14.8.2019. Palvelumuotoilu Palon Piia vei meitä yhä syvemmälle palvelumuotoilun saloihin. Käsitellyt asiat ovat meillä monella jo tiedossa olevia, mutta niiden käytäntöön vieminen ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta käynnistynyt. Onneksemme on hanke, joka auttaa meitä eteenpäin, oli kyseessä sitten yritys, yksinyrittäjä tai järjestöpuolen edustaja. Kaikki me tarvitsemme verkostoja, näkyvyyttä ja asiakkaita, joille tuomme sen oman palveluntarjontamme käytettäväksi.

 

Kuinka voisimme parantaa…?

Pienryhmätyöskentelyssä haettiin ideoita ja ulkopuolisen näkemyksiä erilaisiin kysymyksiin. Ideat ryhmiteltiin ja kappas vaan- Meillä kaikilla oli yhtenä näkökulmana ”Kuinka voisimme parantaa näkyvyyttämme?” Millainen arvo palvelullamme on asiakkaalle, mitä asioita meidän tulee ensisijaisesti huomioida mainonnassamme? Entä mainonnan kanavat; säännöllinen lehti-ilmoittelu on melko kallista, nettisivujen näkyvyyttä pitäisi nostaa ja kaikki asiakkaamme eivät ole somen kanavissa. Vanha kunnon rivi-ilmoitus tuntuu kuitenkin olevan erittäin hyvä viestinnän keino. Omassa työssäni olemme alkaneet hyödyntää lehtien menovinkki-palstoja ja jopas, nehän toimivat! Asiakkaat tulevat ilmoituksen perässä tutustumaan, mitä on tarjolla. Tämä pätee toki vain avoimiin tilaisuuksiin, mutta joskus kannattaa katsoa myös vähän taaksepäin tässä hurjaa vauhtia digitalisoituvassa maailmassa. Ideoi, kokeile, uudista. Tai joskus palaa askel taaksepäin.

Blogitekstin kirjoittaja Anu Kukkola toimii Esteryn OLKA-hankkeen projektipäällikkönä Mikkelissä. OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Esteryn ja Essoten kesken. Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry (ESTERY) on yksi Tukea tuottavuuteen – sote-alan yrityksen uudelle aikakaudelle (TUTU) –hankkeessa mukana olevista yhdistyksistä, joka kokoaa yhteen 51 hyvinvointialan järjestöä. Esteryn tehtävänä on tukea jäsenjärjestöjensä toimintaa, yhteistyötä ja vaikuttamismahdollisuuksia.

TUTU-hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen kesto on 1.1.2019-31.12.2020.