Kohti vastuullista matkailua -hanke ja Lähde luomun matkaan -hanke järjestävät yhdessä kaikille eteläsavolaisille matkailun toimijoille avoimen opintomatkan Itävaltaan 10.-13.4.2018. Matkan tavoitteena on saada omassa toiminnassa käyttökelpoisia, vastuulliseen matkailuun ja luomuun liittyviä kehittämisideoita, tutustua yritysverkostoihin ja ottaa oppia niiden toiminnasta sekä verkostoitua kansainvälisten toimijoiden ja muiden matkalle osallistujien kanssa.

 

Puradies on yksi majoituskohteistamme. Kuvakaappaus yrityksen sivuilta.

Kohdealue ja matkan sisältö

Matka suuntautuu Salzburgerlandin ja Osttirolin alueelle.

Ohjelmassa on aluksi miniseminaari, jossa BIO AUSTRIA Salzburg -järjestön, Salzburgerland Tourismus GmbH:n sekä The Organic Paradise SalzburgerLand -järjestön edustajat kertovat alueen luomutuotannosta, vastuullisen matkailun kehittämisestä sekä erityisesti luomun ja matkailun kytkennöistä.

Lisäksi ohjelmaan sisältyy vierailuja matkailu- ja ravintolapalveluja tarjoaville luomumaatiloille, (mm. bijoFARM), tutustuminen Hohe Tauernin kansallispuiston luontomatkailuun (Nationalparkhaus Matrei in Osttirol, esittely & opastus), opastettu kävelyretki alppimaisemissa sekä muita luomua/vastuullista matkailua edustavia kohteita. Myös majoitus- ja ruokapaikoissa kuulemme yrittäjien kokemuksia ja näkemyksiä luomutuotannosta ja muista vastuullisen matkailun näkökulmista sekä yritysyhteistyöstä ja -verkostoista.

Tarkemman matkaohjelman julkaisemme hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan päättymistä (5.3.).

Miniseminaarin puheenvuorot ja yritysesittelyt ym. on pyydetty englanniksi. Matkailla ei ole tulkkausta.

 

Kuvakaappaus Hohe Tauernin kansallispuiston sivuilta.

 

Aikataulu, hinta ja ilmoittautuminen

Bussikuljetus Sln-Mli-Hki-Mli-Sln, suora lento Hki-München-Hki

 • Lähtö Savonlinnasta 10.4 noin klo 8.30 (lennon lähtöaika 16.15), paluulento perillä Helsinki-Vantaalla 13.4. klo 22.35
 • Hinta 500 euroa/hlö + alv
  • sisältää ohjelman mukaiset kuljetukset, majoitukset, ruokailut ja ohjelmapalvelut
  • majoitus kahden hengen huoneissa, voi esittää toiveen yhden hengen huoneesta (jos järjestyy, siitä osallistuja maksaa hinnan erotuksen)
 • Matka on avoin kaikille matkailun sidosryhmille Etelä-Savossa
  • ensisijaisesti 1 henkilö/yritys (varalle voi esittää myös toisen henkilön, pääsee mukaan jos tilaa jää)
  • ryhmäkoko 25 henkeä
 • Sitovat ilmoittautumiset 5.3. mennessä: eeva.koivula@xamk.fi
  • mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä
  • yrityksen osallistujan nimen voi vaihtaa ilman kuluja 27.3. saakka, sen jälkeen nimenmuutoksesta veloitetaan 120 e/hlö
 • Peruutusehdot 5.3. jälkeen (ellei saada tilalle toista osallistujaa, silloin maksu vain nimenmuutoksesta 27.3. jälkeen)
  • 27.3. saakka 50 % lentolipun hinnasta ja sen jälkeen 100 % lentolipun hinnasta (lentolipun hinta 248 e), kummassakin tapauksessa lisäksi mahdolliset kulut majoitusten peruuntumisesta

 

BijoFARM on matkailupalveluja tarjoava luomumaatila. Kuvakaappaus yrityksen sivuilta.

 

Tervetuloa mukaan matkalle!

 

Lisätietoja:

eeva.koivula@xamk.fi, Kohti vastuullista matkailua -hanke

hanna-maija.vaisanen@helsinki.fi, Lähde luomun matkaan -hanke