Koulutimme kevään aikana koulunuorisotyöntekijöitä ja alaa opiskelevia yhteisöpedagogeja VERSUS-hankkeessa kehitettyjen menetelmien käyttöön. Menetelmien avulla otetaan puheeksi ja keskustellaan nuorten tupakkatuotteiden käytön ehkäisystä. Koulutuksia järjestettiin touko- ja kesäkuussa Mikkelissä ja Kouvolassa. 

kuva Kirsi Purhonen

Menetelminä olemme käyttäneet mm. aiheeseen liittyviä tarinallisia pelejä, Smoke Em Out ja The Other Story -pelejä. Pelit löytyvät osoitteesta: http://www.versusportaali.fi/
Pelien jälkeen olemme jatkaneet keskustelua kuvallisten ryhmätehtävien avulla, jossa nuorten tupakkatuotteiden käyttöön liittyviä sosiaaliset sidoksia ja tilannetekijöitä puretaan auki. Tupakkatuotteiden käyttöön liittyvää tietoa olemme käsitelleet Kahoot-kisailun avulla. Olemme hyödyntäneet myös peleihin liittyvää tarinallisuutta. Nuoret ovat jatkaneet pelihahmojen tarinaa sarjakuvien avulla. 

kuva Kirsi Purhonen

Menetelmiä voi hyödyntää muun muassa terveystiedon oppitunneilla, koulunuorisotyössä,  ehkäisevän päihdetyön menetelminä nuorisotyössä tai osana rippikoulutyötä. 

Järjestämme tarvittaessa syksyn 2019 aikana lisää koulutuksia. Mikäli olet kiinnostunut hankkeen menetelmistä ja koulutuksesta, niin ota yhteyttä! 

 

teksti & kuvat:
Kirsi Purhonen, projektipäällikkö
Angelika Polakprojektityöntekijä

 

Lisätietoja koulutuksesta:

Angelika Polak,
projektityöntekijä
044 702 8482
angelika.polak@xamk.fi

Kirjoita kommentti

*