TERVETULOA XAMK GAME STUDIOS (XGS) KESÄHARJOITTELUUN 2024 

 

Neljän kuukauden pituisen harjoittelun aikana 20 XAMK:in pelikehityksen opiskelijaa pelisuunnittelun, -teknologian ja -ohjelmoinnin sekä graafisen suunnittelun ja digitaalisen kansainvälisen liiketoiminnan (DIB) koulutusohjelmista työskentelevät seitsemän mielenkiintoisen projektin parissa. 

Tämän vuoden projektit tulevat sidosryhmiltämme ja kumppaneiltamme, kuten Satama Areena, Merikeskus Vellamo, Jukurit Mikkelin valmennus sekä muut mielenkiintoiset projektit, joita XAMK itse tarjoaa (FUEL-avaruuspeli, *ship-sovellus ja muita). 

Projektit jaettiin ryhmien kesken, harjoittelijoiden taitojen ja erikoisosaamisen perusteella. Jotkut opiskelijat olivat kiinnostuneita työskentelemään VR:n (virtuaalitodellisuus) kanssa, toiset taas ovat erinomaisia graafisessa suunnittelussa tai mallintamisessa – näin harjoittelijat päätyivät projekteihin, joissa he voivat suoriutua menestyksekkäästi. 

 

Harjoittelun aikana opiskelijat käyttävät XAMK:in tarjoamia laitteita kehitystyössä liiketoimintaan, suunnitteluun ja peleihin. Laitteistoihin kuuluu huipputason tietokoneita, liikkeenkaappaus-työkaluja, 3D-mallinnusohjelmistoja, virtuaalitodellisuus- ja lisätyn todellisuuden kuulokkeita sekä muita työkaluja tavoitteiden saavuttamiseksi. 

XGS kesäharjoittelu on loistava tilaisuus opiskelijoille lisätä projekteja portfolioihinsa ja toki myös jatkaa niiden parissa opinnäytetyön aiheina harjoittelun päätyttyä!

XGS:ssa on tarjolla monia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, joista opiskelijat voivat valita vapaasti.  

 

 

 

 

 

Kuva: Harjoittelija kokeilee virtuaalitodellisuus laseja. 

 

MITÄ TARJOAMME – OPISKELIJOILLE JA SIDOSRYHMILLE 

Osa harjoittelua on osallistuminen tapahtumiin, kuten Demo Day ja Game Track sekä erilaiset työpajat sekä tapahtumat, jotka antavat harjoittelijoille mahdollisuuden esitellä työtään sekä verkostoitua työnantajien ja yritysten omistajien kanssa. Antamalla opiskelijoiden esitellä projektejaan yleisölle DEMO DAYS -tapahtumissa he voivat parantaa pehmeitä taitojaan, jotka ovat olennaisia menestyksen saavuttamiseksi. Demo Days on loistava tilaisuus sidosryhmille näyttää edistymistä sekä antaa palautetta ja lisäehdotuksia. Harjoittelun päättyessä järjestetään GAME TRACK -tapahtuma, jossa opiskelijat esittelevät projektejaan ja saavat palautetta alan ammattilaisilta. 

 

Kuva: Tämän vuoden GAME TRACK -tapahtuma on 21. marraskuuta 2024. 

KUKA JÄRJESTÄÄ HARJOITTELUN

XGS Summer Internship 2024 -tiimi tukee opiskelijoita koko kesän ajan. Tänä vuonna olemme paikalla XAMK:in Meduusa-studiolla joka tiistai ja keskiviikko. 

TÄSSÄ ON TIIMIMME  

Kristo Juurinen (projektipäällikkö – XGS) johtaa projektia ja on erikoistunut peliteknologiaan ja peliohjelmointiin.

Eric Littell (projektityöntekijä – XGS) johtaa harjoittelua ja järjestää Game Jams -tapahtumat.

Sabine Suorsa (TKI-asiantuntija – XGS) kehittää kansainvälistä peliteollisuusverkostoa ja on erikoistunut peliliiketoimintaan.

Piia Selinkoski (TKI-asiantunija – XGS) johtaa yhteisön rakentamista ja on erikoistunut suunnitteluun.

Tiimi tarjoaa opiskelijoille kaikki peliteknologian työkalut ja laitteet, joita he tarvitsevat projektien parissa työskentelyyn. Mentorimme ovat myös peliohjelmoinnin ja liiketoiminnan asiantuntijoita, joten he ovat aina valmiita mielellään antamaan neuvoja tiimien tueksi joiden pitäisi pystyä tutkimaan ja kehittämään luovuuttaan sekä parantamaan teknologisia taitojaan. Henkilökunnan tuella opiskelijat saavat uusia taitoja. 

Kuva: XGS tiimi oikealta alken Piia, Eric, Sabine ja Kristo. 

 

Tänä vuonna tiimillä on etuoikeus saada lisävoimaksi Digital International Business (DIB) -opiskelija harjoittelun muodossa. Saammeko esitellä teille Mariia Gorbunovan:  

Mariia toimii harjoittelujaksollamme 2024 projektityöntekijänä ja hän vastaa markkinointi- ja sosiaalisen median toimenpiteistä, sisällöntuotannosta sekä GAME TRACK -tapahtuman järjestelyistä, joka pidetään 21.11.2024. 

Mariia on erittäin intohimoinen web-suunnittelija ja sisällöntuottaja. Hänellä on erinomainen asenne pelialan oppimiseen, erityisesti pelisuunnittelun, peliteknologian ja peliohjelmoinnin saralla, ja olemme erittäin iloisia saadessamme hänet tiimiimme! Olemme varmoja, että hänen erinomainen positiivinen energiansa tekee tapahtumistamme ja harjoitteluistamme todellisia nautintoja ja menestyksiä. 

Xamk Game Studiosilla olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa tervetulleeksi opiskelijat kaikista tutkinto-ohjelmista liittymään harjoitteluohjelmaamme oppimaan uusia taitoja ja saamaan kokemusta. 

Harjoittelijamme saavat viettää upean kesän täynnä oivalluksia ja paljon työtä.  

 

 

 

 

 

Onnea matkaan! 

Pysy kuulolla päivityksiä varten! 

Alkuperäinen blogitekstin on kirjoittanut Mariia Gorbunova 

Käännös: Piia Selinkoski