Xamk Kuitulaboratorio on mukana 7.-9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä PulPaper -messuilla. PulPaper -tapahtuma on metsäteollisuuden johtava kansainvälinen tapahtuma ja esittelee alansa uusimmat teknologiat ja ratkaisut. www.pulpaper.fi

 

Alansa johtavien toimijoiden messuosastojen ja tuote-esittelyjen lisäksi PulPaperissa on korkeatasoinen konferenssi, jonka teemat ovat tänä vuonna IT ja automaatio, Ympäristö ja kestävyys, Turvallisuus ja riskien hallinta sekä Uudet tekstiilituotteet, tuotantotehokkuus ja pakkaussovellukset. Lisäksi messuilla on lukuisa joukko koko tapahtuman ajan pidettäviä ajankohtaisia tietoiskuja alan uutuuksista.

 

Xamk Kuitulaboratorio esittelee PulPaper-messuilla sellu-, paperi- ja kartonkiteollisuuden alan yrityksille sekä teknologiatoimittajille suunnattuja tutkimus-, tuotekehitys-, pilotointi- ja analyysipalveluja. Laboratorion tutkimus- ja koeympäristöt ovat uudistuneet merkittävästi viime aikoina, ja yritysasiakkaille tarjotaan koepalveluja mm. uudella paineellisella 5 m3 koereaktorilla. Paperi- ja kartonkiteollisuuden märkäosan ja kuitututkimuksiin on panostettu hankkimalla käyttöön Valmet Automationin UHD-kameratekniikkaa ja fraktionaattori -tutkimuslaite.

 

Lisäksi osastollamme demotaan Bprinteriä Xamk Elektroniikan 3K-tehtaan toimesta ja näytetään, kuinka selluloosa-materiaaleja voidaan jalostaa lisäävän valmistuksen teknologialla. Osastolla on esillä lisäksi Xamkin Biotuotetekniikan insinöörikoulutuksen tarjontaa nuorille ja hieman kokeneemmillekin metsäteollisuuden koulutuksesta kiinnostuneille.

 

Tervetuloa kurkistamaan osastollemme 6d48 ja keskustelemaan Xamk Kuitulaboratorion tutkimus- ja kehityspalveluista sekä yhteistyöstä!

 

 

Lasse Pulkkinen
Tutkimusjohtaja Metsä-Ympäristö-Energia, Xamk