Xlab – Yhteys yrityksiin -hankkeen monitoimitilat on nyt avattu Kotkan keskustaan (Kirkkokatu 20). Tilat toimivat uuden kampuksen ja tapahtuma-areenan pilottiympäristönä. Tiloissa on tarkoitus testata erilaisia käytäntöjä Kotkan uuden kampuksen sekä tapahtuma-areenan osalta. Tiloissa on kaksi pienempää työtilaa, neuvotteluhuone, rennompi nurkkaus sekä iso aulatila.

Tiloissa on järjestetty jo erilaisia tapahtumia, kuten muutamia kursseja, erinäisten hankeiden ohjausryhmien kokouksia sekä yksi iltapahtuma Startup BOOM -tapahtuman yhteydessä. Tiloissa on siirreltäviä pöytiä, joiden avulla tilan mukauttamien erilaisiin sekä erikokoisiin tapaamisiin ja tapahtumiin on helppoa.

Työtilat ovat Xamkin henkilökunnan käytössä tilan aukioloaikoina. Työtiloissa on muutama sähköpöytä, varanäyttöjä, näppäimistöjä, tulostin sekä muuta satunnaisiin työskentelytarpeisiin. Työtilat eivät ole tarkoitettu varattaviksi jatkuvaan työskentelyyn. Tiloihin on myös kokeilumielessä hankittu erilaisia ergonomisia aktivointi-istuimia, jotka ovat vapaassa käytössä.

Tila toimii myös Xamkin showroomina sekä näyttelytilana paikallisille taiteilijoille. Tarkoituksena on tuoda ammattikorkeakoulua näkyväksi keskustaan ennen uuden kampuksen rakentamista sekä tuoda esille Xamkin koulutuksia ja muuta toimintaa. Xamkin opiskelijoilla on myös mahdollisuus saada omia teoksiaan esille tiloihin. Nyt tiloissa on esillä peliohjelmointiopiskelijan piirroksia ja Anja Widemarkin valokuvia Kotkasta.

Tiloihin ovat tervetulleet kaikki Xamkin ja Cursorin verkostoissa toimivat sekä muut paikalliset yrittäjät.

 

Tiedot tiloissa järjestettävistä tapahtumista ja varauskalenteri löytyy hankkeen sivuilta. Lisätietoja ja kysymykset voi lähettää hankehenkilökunnalle.