PeliKlaani-hankkeen ensimmäisessä yleisötilaisuudessa 14.1.2020 Mikkelissä, kokoonnuimme  pohtimaan miten voimme edistää yhdenvertaista työelämää Etelä-Savossa luovilla ratkaisuilla. Päivän sisältö rakentui erilaisista puheenvuoroista; minkälaisia työvoimaa kaipaavia aloja Etelä-Savosta löytyy (Merja Toijonen, ELY-keskus), miten tasa-arvoista ja yhdenvertaista erityisryhmien työllistymistä pitäisi edistää (Antti Osasalmi ja Jenni Rytkönen, Vaalijala) ja minkälaiset tekijät vaikuttavat sukupuolelleen ei tyypillisiin uravalintoihin ja miten sukupuolisensitiivinen ohajus edistää tasa-arvon toteutumista (Kirsi Purhonen, Xamk). Kuulimme myös erinomaisen ja rohkean uratarinan ravintola-ammattilaisesta sähköasentajaksi. Uratarinaa kertoi Hanna Kuitunen Esedusta. Hannaa haastatteli uravalmentaja Jukka Siitonen.

Päivän päätteeksi pelasimme myös Kick off peliä, jonka kysymykset olivat rakentaneet PeliKlaanin työntekijät Anni Taina ja Antti Salokannel. Muodostimme työntekijäprofiileja ja pohdimme, miten keksimämme ihmiset ominaisuuksineen työllistyisivät erilaisiin ammatteihin. Vaikuttaisiko esimerkiksi jokin vamma rekrytointiin tai työnkuvaan? Voiko esimerkiksi kuuro työskennellä kiinteistövälittäjänä, mitä osaa kiinteistövälittäjän työstä hän pystyisi suorittamaan tai miten osaisimme hyödyntää hänen hienoa visuaalista kykyään?

Näihin asioihin tulemme palaamaan matkan varrella useasti ja luovilla ongelman ratkaisun menetelmillä. Käynnistämme työn- ja koulutuksen ulkopuolella olevien ihmisten valmentamisen yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa kevään 2020 aikana. Kannattaa pysyä kuulolla!

Kirsi Purhonen, projektipäällikkö
PeliKlaani-hanke