Yhessä-hankkeessa kävimme ensimmäisellä kerralla tutustumassa Pieksämäen lukioon, missä aloitimme oppilaitosnuorisotyön. Vietimme kolme päivää ottaen selvää siitä, mitä opiskelijat haluaisivat tehdä ja mihin oppilaitoksessa olisi mahdollisesti tarve. Kartoitimme opiskelijoiden mielenkiintoa Kahoot-kyselyllä. Tapasimme rehtorin, opettajia ja opinto-ohjaajat koululla ja keskustelimme heidän kanssaan, mitä voisimme tulla tekemään. Tapasimme myös lähialueen toimijoita, joita olivat vanhuspalvelukeskus Valona ja Pieksämäen nuorisopalvelut. Tätä kautta lähdimme edistämään alueen yhteisöllisyyttä. Tapasimme myös opiskelijakunnan hallituksen edustajia, joilta tuli todella konkreettisesti ehdotuksia, mille asioille olisi tarve. Ensimmäiset kolme päivää menivät alueen toimijoihin ja ihmisiin tutustumisessa. Näiden asioiden pohjalta aloitimme suunnittelun ja sen pohjalta päätimme aloittaa vertaistuellisen opintopiirin toteuttamisen ja yhteistyön lukion sekä vanhuspalvelukeskusten välillä. Yhteistyön vanhuspalvelukeskusten välillä tarkoituksena oli lisätä alueen yhteisöllisyyttä ja opintopiirin ideana vähentää opiskelijoiden stressiä koeviikoilla. Tarkoituksena lisätä yksi mahdollisuus lisää oppia ennen kokeita.

Toteutus vanhuspalvelukeskusten ja lukion kanssa oli marraskuussa, se sisälsi pari toteutuskertaa. Toteutus tapahtui osana lukiolaisten psykologian kurssia niin, että ensimmäisellä kerralla opiskelijat menivät kuuntelemaan vanhusten elämäntarinaa ja toisella kerralla lukiolaiset järjestivät erilaisia aktiviteetteja vanhuksille. Samalla reissulla aloitimme suunnittelemaan vertaistuellista opintopiiriä lukiolla yhdessä opiskelijakunnan hallituksen kanssa.

Seuraavalla kerralla viemme vertaistuellisen opintopiirin suunnittelun loppuun niin, että se on valmiina joulukuussa. Menemme joulukuun puolivälissä suunnittelemaan sitä Pieksämäelle. Tarkoituksena, että saamme sen toteutuskelpoiseksi seuraavaa koeviikkoa varten, joka on tammikuussa.

Yhteisöpedagogiopiskelijat Artturi Foudila ja Tuomas Jokinen

Kirjoita kommentti

*

Jaa sivu