Yhdessä Uskallamme Enemmän -seminaari järjestettiin 19.3.2019 yhteistyössä XAMKin yhteisöpedagogiopiskelijoiden ja alueen nuorten hyvinvoinnin kehittämistoiminnan kanssa. ESR-rahoitteiset hankkeet, Yhessä!, Digillä Duuniin, Minä Uskallan, ja Hyvä Pomppu yhdistivät voimansa ja ohjasivat opiskelijatiimiä projektityön opintoihin liittyvän seminaarin järjestämisessä.

Yhteiseksi nimittäjäksi seminaarin asiantuntijapuheenvuoroille tuli mielen hyvinvointi eri teemoilla kokemusasiantuntijan, Yeesin ry:n, vapaaehtoistyön, kohtaavan nuorisotyön, aivoterveyden ja liikunnan näkövinkkeleistä. Paikalla oli kuulijoita huikeat 200! Joukko koostui opiskelijoista, nuorten kanssa työskentelevistä ammattilaisista sekä järjestötoimijoista.

Seminaarin kruunasivat asiantuntijoiden pitämät työpajat. Aivotutkija Hannu Moilasen, Yeesi ry:n, nuorisotutkija Kirsi Pauliina Kallion, Esteryn Järjestösparraajien, Minä Uskallan, Chillaillaan ja Hyvä Pomppu -hankkeiden työpajoissa pureuduttiin vielä tarkemmin mm. aivoterveyden, osallisuuden ja mielen hyvinvoinnin teemoihin.

Osallistujilta kerätyssä palautteessa seminaari koettiin mielenkiintoiseksi, ajankohtaiseksi sekä nuorekkaaksi ja raikkaaksi! Erityisesti tapahtumassa esille noussut nuorten ääni vaikutti kuulijoihin. Nuoren kokemusasiantuntijan puheenvuoro kohtaamisesta ja menneisyyden hyväksymisestä koettiin sykähdyttäväksi. Kokonaisuudessaan osallistujien kokemukset seminaaripäivästä ja työpajoista olivat hyvin positiivisia. Tämä kannustaa järjestämään vastaavanlaisen seminaarin myös tulevaisuudessa.

Opiskelijatiimi ja Hyvä Pomppu sekä kaikki yhteistyöhankkeet kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita sekä Ely-keskusta ja Euroopan sosiaalirahastoa seminaarin järjestämisen tuesta. Erityiskiitos kaikille osallistujille, kuulijoille ja työpajoihin osallistuneille huikeasta tunnelmasta seminaarissa!

Yhdessä todellakin uskallamme enemmän!

Anna-Liisa Hännikäinen-Uutela

Projektipäällikkö

Yhessä!-hanke

anna-liisa.hannikainen-uutela@xamk.fi

040 545 1608

Kirjoita kommentti

*