Tätä päivää oli selvästi odotettu puolin ja toisin – sen verran oli innostusta ilmassa, kun Samiedun matkailualan opiskelijat Mikkeliin saapuivat. Kaikkea on yhdessä ehditty touhuta jo aiemmin, monessakin paikassa ja ennen kaikkea ehditty tutustua toisiimme, mutta nyt olikin aika tutustua Xamkiin ja Xamkin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Aamu alkoi kampuskierroksella: kuljimme yhdessä katsellen paikkoja ja toki otimme pakollisia selfieitäkin tekstien kera D-aulassa. Kävimme Mummolassa, joka on opiskelijoiden suosikkipaikka. Jaakko Virtanen antoi ystävällisesti luvan vierailla tutustumassa Nuorisotyön johtajuus –kurssille. Jonne Virtanen kertoi Darcmediasta ja Mikpolin mahdollisuuksista, kiitos molemmille.

Seuraavaksi siirryimme restonomien tiloihin, jossa nuoret saivat käyttää taitoaan ja luovuuttaan loihtien uskomattoman aamiaisen – kattausta myöten kaunista ja viimeisteltyä; aamiainen maistui kyllä kaikille! Ammattitaitoa ja halua ryhtyä toimeen nuorilta kyllä löytyy, siihen täytyy vain antaa mahdollisuus, lopuksi voi sitten yhdessä nauttia maistuvista tuloksista.

Restonomien lehtori Marjut kävi opiskelijan kanssa kertomassa meille restonomiopinnoista: mitä opintoihin sisältyy ja mihin kaikkeen tutkinto antaa mahdollisuuden. Varsinkin kv-opinnot tuntuivat ymmärrettävästi kiinnostavan, matkailualan opiskelijoita. Kansainvälisyydestä puheen ollen: meillä oli päivässä mukana myös Laura, saksalainen vaihto-opiskelijamme. Oli mukava tutustua!

Vierailun lopuksi siirryimme keilaamaan, kampukseltamme kun löytyy keilahallikin. Tämä oli ehdottomasti päivän hauskin osuus. Kaikilla tuntui olevan mukavaa; tässä yhteisessä toiminnassa toteutui hienosti se, että voitto ei ole tärkeintä vaan osallistuminen. Ei tainnut kukaan enää naurun lomassa niitä tuloksia seurailla – tämä oli ihan puhtaasti Rakkaudesta lajiin –turnaus!

Päivästä saamme kiittää kaikkia tämän meille mahdollistaneita, ennen kaikkea aktiivisia Samiedun opiskelijoita. Tämän kaltaiset virkistyspäivät auttavat opiskelijoita tutustumaan toisiinsa myös koulumaailman ulkopuolella ja jaksamaan omien opintojen parissa, kun välillä on jotain muutakin ajateltavaa. Opiskelijoille tulee varmasti myös pidemmän aikavälin tavoitteita, kun he pääsevät tutustumaan seuraavan asteen opintoihin näin mukavan ryhmätapahtuman kautta. Samiedulaiset lähtivätkin kovin tyytyväisinä (Mäkkärin kautta) kotiin hakuoppaiden kera.

Kiitos kaikille mukana olleille!

hankkeen koulujeesarit Nina Laaksonen ja Minna Repo

 

Kirjoita kommentti

*