Yhessä! -hankkeessa on käynnistynyt viimeinen kevät vauhdikkaasti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että koulujeesarin käsikirja alkaa valmistua. Käsikirja pitää sisällään toimintoja, joita olemme hankkeessa saaneet toteuttaa yhdessä yhteistyöoppilaitosten kanssa.

Ajattelimme käsikirjan tarvitsevan nuorten näköistä sekä tekemää kuvitusta – onhan käsikirjassa kuvatut toiminnotkin nuorten kanssa toteutettuja, miksei siis kuvituskin. Tämän vuoden ensimmäiset käyntimme Savonlinnan lyseon lukiolla liittyivätkin käsikirjan kuvittamiseen. Saimme työstää kuvituksia yhdessä kuvataideryhmän kanssa.

Kerroimme aluksi pohjustuksena esimerkkejä siitä, mitä olemme päässeet hankkeessa tekemään. Työskentelyohjeiksi nuoret saivat vain seuraavanlaiset: työ toteutetaan parityönä, työn on oltava värikäs ja sen on liityttävä nuorten hyvinvointiin tai yhdessä olemiseen.

Annoimme nuorille lähes vapaat kädet tuottaa kuvia, mitkä heille mieleen tulivat annettujen ohjeiden myötä. Nuoret pääsivät samalla miettimään heille tärkeitä asioita ja tuottamaan luovia tuotoksia.

Oli hienoa huomata nuorten yhteistyön toimivan ja kynien sauhuavan. Saimme työskennellä iloisessa tunnelmassa ja rennossa ilmapiirissä. Tästä on hyvä jatkaa käsikirjan parissa työskentelyä sekä yhteistyötä Savonlinnan lyseon lukiossa.

Muistiin kirjasi koulujeesari Ida-Emilia

Kirjoita kommentti

*