Yhteisöpedagogiopiskelijat – koulujeesarit – Essi ja Linda olivat mukana järjestämässä valtakunnallista mielenterveyspäivää Mikkelin lukiolla 25.4. Mikkelin lukion päivän nimeksi muodostui jo hyvissä ajoin suunnittelujen aikana ”Hyvän olon päivä”. Valtakunnallisesti päivän takana oli Nyyti ry ja päivän teemana oli #ruuhkakevät.

Päivän puheenaiheeksi nousi opiskelijoille keväisin tuttu stressi ja sen lievittäminen. Kuraattori, terveydenhoitaja, terveydenhoitajaopiskelija ja psykologi olivat koonneet faktatietoa stressistä ja sen lievittämiskeinoista. Opiskelijoille oli varattu rentoutusnurkka ja sinne niska/hartiakipuja lievittäviä apuvälineitä testattavaksi. Taustalla soi rauhoittava musiikki. Koulujeesarit jakoivat välipalaksi smoothieta. Jeesareiden pitämässä pisteessä sai käydä kirjoittamassa fläpille, mikä juuri nyt stressaa ja vinkkejä siihen millä tavalla stressiä voi lievittää.

Opiskelijoiden kesken syntyi vilkasta keskustelua ja stressinlievitysvinkit menivät nopeasti jakoon. Tapahtuma keräsi paljon opiskelijoita ja henkilökuntaa yhteen ja nosti opiskelijoiden kokemat paineet avoimesti esille. Keskustelu voi jatkua myös tulevaisuudessa. Koulujeesarit toimivat yhdessä muun koulun henkilökunnan kanssa jo suunnitteluvaiheesta lähtien, mikä loi yhteisen tekemisen meiningin. Myös opiskelijoiden mielipiteet saatiin ja otettiin huomioon tiedottamisessa. Hyvän olon päivä toteutui siis hienosti Yhessä!

 

Kirjoita kommentti

*