Xlab Kotka tila ei hiljene kesälläkään. Xamkin Kotkansaaren kokeilutilassa on pöhinää myös kesällä aktiivisten opiskelijoiden, harjoittelijoiden ja TKI-henkilöstön voimin.

 

Kesä, kärpäset ja Xlab Kotka

Xlab Kotka kokoaa kesän aikana eri tahoja yhteistyöhön ja -kehittämiseen. Päivisin valmistellaan *ship Startup Festival -tapahtumaa, tehdään projektitöitä, suunnitellaan uusia hankkeita ja aktiiviset peliohjelmoinnin tutorit vetävät torstai-iltaisin kaikille avoimia lautapeli-iltoja. Jos dungeons and dragonsin viides edition kiinnostaa, kannattaa torstai-iltana tehdä check up Xlab Kotka tilaan.

 

 

*ship Startup Festival valmistelut

Kotkan kesä on huikeita tapahtumia täynnä! *ship Startup Festival järjestetään jo 5. kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on 1.-2. elokuuta Merikeskus Vellamossa. *ship Startup Festival kokoaa aloittelevat startup-toimijat kilpailemaan bisnesideoista ja 5000 € arvoisesta pääpalkinnosta. Kilpailuun osallistuville tiimeille on luvassa uusia kontakteja, kokemuksia sekä tukea ja ohjausta Mentor Program -ohjelmassa.

Tämän vuoden kilpailun kategoriat ovat:

  • Disrupt ”Shaking the status quo”
  • Innovate “Settling for descesnt is for losers”
  • Entertain “Fighting the boredom”
  • Design “shaping your daily life”
  • Impact “change the world for better tomorrow”

 

Aikaisempien vuosien kilpailijat ovat saaneet osallistumisen myötä näkyvyyttä, kumppanuuksia sekä vahvistusta ja uskoa oman startup-idean kehittämiseen. Haku tämän vuoden kilpailuun on avoinna 15.7. asti ja hakea voi esimerkiksi *ship Startup Festival nettisivujen kautta.

Mutta miten tämä kaikki liittyy Xlab Kotkaan? Xlab Kotka tila toimii tänä kesänä *ship Startup Festival -toimistona. Xlab Kotka mahdollistaa *ship Startup Festival -tapahtuman valmistelun, harjoittelijoiden ja vapaaehtoisten koulutuksen sekä tapaamiset ja neuvottelut yhteistyökumppaneiden kanssa.

Xlab Kotka -tila on aktiivisesti tapahtumatiimin käytössä ja on osoittautunut toimivaksi myös suuren startup-tapahtuman valmistelussa.