Mikkelin lukion kirjoittajakerho Kynäkaaharit sai maanantaina odotettuja vieraita, kun Mikkelin kirjoittajat ry:n aktiivit Kirsi Häkkinen ja Ulla-Maija Vänttinen kävivät kertomassa kirjoittamisen siivittämistä poluistaan ammattitoimittajiksi ja useita kirjoja julkaisseiksi kirjailijoiksi. Tapaaminen päättyi haikujen ja metaforien kirjoittamiseen. Toukokuussa Mikkelin kirjoittajat ry:n tekstien inspiroimaa taidetta on nähtävillä Sinisessä talossa – inspiraatiota herättämässä myös lukiolaisten runoja.

Mikkeliläinen kirjoittajayhdistys on perustettu vuonna 1972. Jäsenistö on pääasiassa Etelä-Savosta. Yhdistys edistää kirjallista toimintaa paikkakunnalla ja lähiseudulla muun muassa järjestämällä esitelmä- ja koulutustilaisuuksia sekä kirjoittajaryhmätoimintaa. Yhdistys järjestää avoimia kuukausitapaamisia, joihin myös lukiolaiset ovat tervetulleita. Ryhdyimme samalta istumalta suunnittelemaan osallistumista Mikkelin teatterilla17.4.2019  järjestettävään open stage -iltaan. Ehkäpä joku Kynäkaahareiden lahjakkuuksista innostuu esittämään omia tekstejään illassa, nähtäväksi jää.

Kirsi Häkkinen ja Ulla-Maija Vänttinen antoivat kullanarvoisia vinkkejä kirjoittamisesta ja siitä, miten kirjoittajan polulla voi edetä. Saimme kuulla Ulla-Maijan tekstejä ja kuulimme kutkuttavaa taustatietoa esimerkiksi tekstejä motivoineista tilanteista. Opimme paljon lyhyessä ajassa.

Tapaamisen lopussa pääsimme tekemään ohjatusti inspiroivia kirjoitusharjoituksia. Ulla-Maijan metaforakoneen avulla syntyi monta hienoa runoa. Osa runoista osallistuu Mikkelin kirjoittajat ry:n ja taideyhdistys Mikkelangelot ry:n yhteisnäyttelyyn. Sinisen talon yhteisnäyttelyyn toukokuussa tulee esille Mikkelin kirjoittajat ry:n jäsenten tekstien inspiroimaa kuvataidetta. Kynäkaahareiden tekstit ovat mukana inspiraatiota herättämässä. Kaikki tämä yhdessä iltapäivässä – yhessä!

Kirjoita kommentti

*