Opiskelijoiden näkemyksiä ja kokemuksia yrittäjyydestä

Xamkin opiskelijat kertovat, millaista on opiskella, luoda kansainvälisiä verkostoja ja rakentaa uraa Suomessa.
Entä miten yrittäjyyteen voi ajautua jo opiskeluaikana ja millaista on olla yrittäjä?

 

Adams Kerosi opiskeli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketoimintaa ja opinnäytetyössään hän on tutkinut Suomen ja Venäjän opiskelijayrittäjyyden verkostoa. Videolla Adams kertoo kansainvälisen opiskelijayrittäjyyden edistämisestä ja kannustaa opiskelijoita kehittämään ideoitaan.  Katso Adamsin vinkit ja löydä oma sisäinen yrittäjäsi.

 

Anu yhdistää sivutoimisen kevytyrittäjyyden ja palvelumuotoilun opiskelun. Monipuolinen työkokemus antaa näkemystä ja ennen Xamkia Anulta löytyy hieman opintoja palvelumuotoilu- ja tuotekehitystyöstä. Anulle Kouvolan kampus on myös tuttu käännöstieteen laitoksen ajoilta. Anun mielestä yrittäjämäisen ajattelun voi nähdä kansalaistaitona ja työmahdollisuuksien laventajana. Oletko Sinä salaa yrittäjähenkinen?

 

 

Daria on ympäristöinsinööri, ilmastoaktivisti, ilmasto-podcast-emäntä ja kouluttaja. Darian yrittäjämäinen asenne on vienyt häntä opiskeluissa ja työelämässä eteenpäin. Darian mukaan ilmastonmuutos ei ole syy paniikkiin vaan syy muutokseen. Katso Darian vinkit uran rakentamiseen ja kuinka hän on opiskelujen avulla luonut itselleen uran intohimonsa parissa.

 

 

Henrik Dombovari opiskelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa digitaalista liiketoimintaa ja on innokkaasti mukana erilaisissa projekteissa. Henrik onkin mestari verkostoitumaan erilaisten ihmisten kanssa. Videolla Henrik kertoo kansainvälisen verkostoitumisen tärkeydestä ja kulttuurisidonnaisuudesta. Katso Henrikin vinkit kuinka onnistut verkostoitumaan työelämää varten!

 

 

Antti Lääperi ajautui yrittäjäksi jo opiskeluaikanaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa erilaisten projektien kautta. Kun tarvittavaa palvelua ei löytynyt, päätti Antti yhtiökumppaninsa kanssa luoda sellaisen. Katso inspiroiva tarina KaaKau kaupunkipyörien synnystä ja kuule Antin vinkit opiskelijoille!

 

Kirjoita kommentti

*