Suomalaisen musiikin suurinta juhlaa, Emma Gaalaa, vietetään lauantaina 17. helmikuuta 2024. Xamk on jälleen yksi pääyhteistyökumppaneista – seuraa opiskelijoidemme matkaa Suomen suosituimassa viihdealan gaalassa.

Seuraa somessa

#xamkgoesemma   #emmagaala    #xamk 

Xamk ja Emma Gaala

 • Xamkilla ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry;llä on ollut sopis yhteistyöstä vuosina 2018-2021 sekä 2023.  Sopimus jatkuu taas 2024.
 • Lukuisia opiskelijaprojekteja, joissa noin 300 eri alan opiskelijaa mukana.
 • Emma Gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus.
 • Vuonna 2024 Emma Gaala pidetään Espoon Metro Areenalla.

 

 

Emma Gaala helmikuussa

Xamk on toiminut Emma Gaalan pääyhteistyökumppanina 2018-2021 sekä 2023. Yhteistyö on poikinut monialaisia projekteja  ja tarjonnut eri alojen opiskelijoille tilaisuuden käytännössä oppimiseen Suomen arvostetuimmassa musiikkigaalassa.

Opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet sosiaalisen median markkinointia, artistihaastatteluja,  videotuotantoja ja  päässeet toteuttamaan juhlapukuja ja houstien puvustusta.

Vuoden 2024 Emmassa opiskelijat pääsevät mm. toteuttamaan gaalan virallisen mediapisteen ja sekä haastattelemaan Suomen musiikkialan ykkösartisteja.

Emma Gaala järjestetään 17.2.2024 Espoon Metro Areenalla liveyleisön edessä  ja nähdään Nelosella ja Ruudussa. Tapahtumassa on tuttuun tapaan lupa odottaa yllättäviä ja näyttäviä musiikkiesityksiä ja ainutlaatuisia artistiyhteistöitä.

 

Ehdokkaat julkistettu

Vuoden 2023 Emma-ehdokkaat julkistettiin 12.12. 2023.

Käy katsomassa Emma Gaalan -sivuilta ketä muita on ehdolla.

 

Kun villi kortti mullistaa koko elämän

Ennen terveydenhoitajakoulutukseen hakeutumistaan Anni Vesterinen oli sekä sairaala- että piikkikammoinen. Epätodennäköisistä lähtökohdista huolimatta Xamkista on löytynyt oma yhteisö, omat verkostot ja oma juttu, joka on vienyt 22-vuotiaan opiskelijan jopa Belgiaan asti hakemaan alan työkokemusta.

Lue artikkeli

Terveydenhoitaja ei mene kipsiin punaisella matolla

Pohjoismaiden suurimman viihdetapahtuma Emma Gaalan järjestäminen on valtava operaatio, jossa Xamk on ollut yhteistyökumppanina jo kuutena vuotena. Tapahtuman vastaava tuottaja Tommi Kyyrä ja terveydenhoitajaksi opiskeleva Anni Vesterinen kertovat kokemuksistaan Emma Gaala -projektissa.

Lue artikkeli

Opintoja Emma Gaalassa

Kolmannen vuoden kouluhyvinvoinnin ja kuraattorityön sosionomiopiskelija Minja kertoo, miten pääsi osana opintoja osallistumaan Emma Gaalaan ja millaista siellä oli.

Lue artikkeli
Behm astelee Emma Gaalan lavalle noutamaan Xamkin isännöimää vuoden tulokas palkintoa.

Emma Gaalassa näkyy opiskelijoiden työ

Xamkin ja Emma  Gaalan yhteistyö näkyy monin eri tavoin myös Xamkin omissa tapahtumissa.

Opiskelijat pääsevät tekemään, kokemaan ja verkostoitumaan. Opetuksellista yhteistyötä on paljon ja tässä esimerkkejä vuoden 2020-2021 opetuksellisesta yhteistyöstä. Siinä korostui luovuus, yhdessä tekeminen ja monipuolisuus. Emma Gaala toteutetaan tänä vuonna ilman yleisöä, mutta opiskelijat pääsevät toteuttamaan projektityönsä poikkeusoloissa.

Opetuksellinen yhteistyö esimerkkejä:

 • Fysioterapiaopiskelijat ja Active Life Lab:in tutkijat suunnittelivat hyvinvointihuoneen Emma Gaalaan. Artisteilla oli tilaisuus hyödyntää hyvinvointia mittaavaa teknologiaa, saada mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa alan asiantuntijoilta ja mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiin kenraaliharjoituksissa
  avattavassa hyvinvointihuoneessa.
 • Hyvinvointihuone sai tänä vuonna pisteen i:n päälle, kun Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat suunnittelivat ja toteuttavat huoneelle tilasuunnittelun. Hyvinvointihuoneen sisustuksessa korostuvat luonnolliset materiaalit, muun muassa puu. Tilassa käytetään restoratiivista, eli kaikki aistit huomioon ottavaa ja käyttäjälähtöistä suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnitelmaa. Näin huone toteuttaa luontevasti myös Emma Gaalan kotimaisuutta ja vastuullisuutta korostavia arvoja.
 • Mahdollisuus työharjoitteluun Musiikkituottajilla. Työtehtävinä on mm. Suomen virallisen listan koostaminen ja sen somemarkkinointi, Emma Gaalan somemarkkinoinnin suunnittelu ja koordinointi sekä Musiikkituottajien sometilien sisällöntuotanto.
 • Emma Gaalan someviestintä -opintojakso ja kolmen sometiimin valinta (5 op). Yksi tiimeistä tuottaa sisältöä Emma Gaalan somekanaviin, yksi Xamkin somekanaviin ja yksi toteuttaa haastattelut eri mediapisteillä.
 • Monikameratuotannon opintojaksoon osallistuvat opiskelijat toteuttavat mediapisteen Emma Gaalan tiedotustilaisuuteen joulukuussa ja itse gaalaan yhteistyössä sometiimien kanssa.
 • Vuoden tulokas palkinnon on jakanut perinteisesti Xamkin edustaja. 2021 palkinnon jakoi Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko.
 • Emma Gaalaan tulevat installaatiotyöt toteutti tänä vuonna muotoilunopiskelija/opiskelijat.

Olemme todella tyytyväisiä siitä, että saimme Xamkin kumppaniksemme Emmaan. Xamkissa on saman katon alla monialaista osaamista ja hyvä tekemisen meininki. Opiskelijat saavat arvokasta kokemusta käytännön työstä oppimiseen sekä verkostoitumiseen alan yritysten kanssa.

Viime Emman tiimoilta toteutettu yhteistyö oli monellakin tapaa erittäin onnistunut ja mm. Emman someen saatiin opiskelijoiden toimesta tuotua ihan uudenlaista elämää. Uskon, että kun nyt teemme asioita yhdessä jo toista kertaa, niin yhteistyö tulee olemaan jopa viime vuotta onnistuneempi.”

Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, Musiikkituottajat – IFPI Finland

 

Opiskelijat haastattelevat Emma Gaala voittajia 2022

Katso kaikkien Emma Gaala voittajien haastattelut Xamkin Youtubesta.

Emma Gaalan lava värivaloissa.

Xamk Goes Emma tiedotteet

Kysy lisää

Tiivi Pukkila-Nupponen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi