Emma Gaala yhteistyö

 • Xamk ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen Emma Gaalan yhteistyöstä
 • Xamk on yksi tapahtuman kolmesta pääyhteistyökumppaneista
 • Opetuksellinen yhteistyö toteutetaan viitenä eri projektina
 • Emma Gaala on Suomen suurin ja perinteikkäin musiikkialan palkintojenjakotilaisuus
 • Ensimmäiset Emmat jaettiin vuonna 1984
 • Emma Gaala 3.2.2018 Espoo Metro Areenalla

Xamk ja Emma somessa

#xamkgoesemma     #emmagaala2018     #emmagaala     #xamk

Live streamin artistihaastattelut katsottavissa alta.

Emma Gaalassa näkyy opiskelijoiden työ

Olemme yksi Emma Gaalan kolmesta pääyhteistyökumppanista. Sopimus on kaksivuotinen ja kattaa niin markkinoinnillisen näkyvyyden kuin opetuksellisen yhteistyön Emma Gaalan viestinnässä ja tuotannossa. 

Opetuksellinen yhteistyö toteutettiin syksyllä 2017 ja osin keväällä 2018 viidessä eri projektissa.

 • Opiskelijat pääsivät mukaan kehittämään ja toteuttamaan Emma Gaalan someviestintää. Neljän parhaan tiimin joukosta kolme toteutti Emma Gaalan someviestintää ja yksi vastasi yhteistyön näkymisestä Xamkin somesivuilla. Lue sometiimien työstä Xamkilaisesta.
 • Kaikille Xamkin opiskelijoille avoimessa kilpailussa opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat Vuoden tulokas -palkinnon. Voittanut palkinto, muotoilijaopiskelija Raili Auraskarin työ, jaettiin perinteisen Emma-patsaan rinnalla gaalassa 3.2.2018 Leo Stillmanille.
 • Muodin ja puvustuksen opiskelijat suunnittelivat Vuoden tulokas -palkinnon luovuttajalle, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupposelle juhlapuvun ja korut. Juhlapuvun suunnitteli muodin ja puvustuksen opiskelija Anette Ahokas ja korut asuun teollisen muotoilun opiskelija Arho Keränen.
 • Gaalassa mediapistettä pyörittivät tietotekniikkaa opiskelevat monikameratuotannon kurssilaiset yhdessä sometiimien kanssa. He olivat mukana myös Emma Gaalan tiedotustilaisuudessa joulukuussa.
 • Gaalan VIP-tilaisuuden Xamkin Instagram-kuvakilpailun voittaneille suunnittelivat ja toteuttivat Xamkin restonomiopiskelijat.

Lisäksi Musiikkituottajat ry tarjosi harjoittelupaikat kahdelle opiskelijalle. Toinen syksylle 2017 ja toinen keväälle 2018.

Mediatoimiston arki tutuksi

Emma Gaalan ja Xamkin opetuksellista ja mainonnallista yhteistyötä on alusta lähtien ideoitu mediatoimisto OMD:n kanssa, joka tarjoaa opiskelijoille luentoja ja sparrausta some-viestinnän strategisesta suunnittelusta toteutukseen ja analytiikkaan.

Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Xamkin kanssa ja tämä on hyvä esimerkki siitä millaisia ratkaisuja mediatoimistot voivat asiakkailleen tarjota. Samalla voimme esitellä opiskelijoille mediatoimistotyön arkea ja mahdollisesti myös houkutella tulevia ammattilaisia alalle. Asiakasvastaava Sanna Tamminen, OMD Finland.

Xamkin ja Emma  Gaalan yhteistyö näkyy monin eri tavoin Xamkin omissa tapahtumissa. Syyskuussa 2017 järjestetyssä opiskelijoiden Kick off -tilaisuudessa oli mukana artisti Aleksanteri Hakaniemi. Studia-messujen molempina päivinä Xamkin osaston artistivieraina kävivät Aleksanteri Hakaniemi ja Mikko Harju.

Olemme todella tyytyväisiä siitä, että saimme Xamkin kumppaniksemme Emmaan. Xamkissa on saman katon alla monialaista osaamista ja hyvä tekemisen meininki.

Opiskelijat saavat arvokasta kokemusta käytännön työstä oppimiseen sekä verkostoitumiseen alan yritysten kanssa. Musiikkiala on vahvassa nousussa ja kaipaa uusia ja innostuneita tekijöitä, Kyyrä jatkaa.

Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, Musiikkituottajat – IFPI Finland

 

Emma Gaala

Emma Gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus. Se jakaa tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa huomioidaan kaikki musiikkilajit ja Emmoilla palkitaan artisteja, yhtyeitä sekä tuottajia.

Emma-patsas sai rinnalleen uuden Vuoden tulokas -palkinnon

Ensimmäiset Emmat jaettiin 1984, jolloin jaettiin mm. Vuoden miessolisti, Vuoden naissolisti, Vuoden yhtye ja Erikois-Emma -palkinnot. Vuonna 1985 palkintopatsaaksi vakiintui Tapio Rantasen suunnittelema ja nykyäänkin luovutettava pronssista valettu letti- ja sarvipäinen viheltävä naisfiguuri.

Vuonna 2018 Emma-patsaan rinnalla jaettiin uusi Vuoden tulokas -palkinto, jonka on suunnitellut muotoilijaopiskelija Raili Auraskari. Hän voitti kaikille xamkilaisille avoimen suunnitelukilpailun.

Lue lisää uudesta Vuoden tulokas -palkinnosta täältä.

Emma Gaala nähtiin suorana lähetyksenä Nelosella 3.2.2018. Ohjelman voi katsoa tallenteena Ruudusta.

Emma Gaalan historia

Tapahtuman historia pohjautuu Syksyn Sävel -kilpailussa 80-luvun alussa jaettuihin palkintoihin, jolloin ÄKT (silloinen Musiikkituottajat) halusi huomioida mm. Juice Leskisen kuin myös Junnu Vainion palkinnoillaan. ÄKT halusi luoda palkinnon, joka tunnustaa taiteellisten ansioiden ohella myös tuotantojen ja taiteilijoiden kaupallisia meriittejä.

Nimen gaalalle kehitteli Tommi Liuhala, joka inspiroitui Ture Aran 1929 levyttämästä Emma-valssista. Kyseinen kappale nousi aikoinaan suomalaisten äänitemarkkinoiden superhitiksi.

Lisätietoja: www.emmagaala.fi/fi/arkisto

 

Voita ainutlaatuinen elämys Emma Gaalaan! – Kilpailu on päättynyt. Seuraa voittajia Xamkin Snäpissä!

Restonomiopiskelijat isännöivät voittajien matkaa Emma Gaalaan. Seuraa reissua Xamkin Snapchatissa – xamkfi – 3.2.2018.

Palkintona liput ja matka itsellesi ja kolmelle kaverillesi Emma Gaalaan 2018.

Näin osallistut:

 1. Ota kuva tai video musiikkihetkestäsi.
 2. Kerro julkaisun tekstissä, miten musiikki näkyy sinun arjessasi.
 3. Julkaise kuva Instagramissa hashtagillä #XamkGoesEmmakilpailu.

Valitsemme osallistujien joukosta viisi luovinta julkaisua lippupakettien voittajiksi. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kuva julkaistaan Xamkin some-kanavissa.

Kilpailuaika on 1.11.2017–14.1.2018. Kilpailu on K16.

VOITTANEET KUVAT ON JULKAISTU MM. INSTAGRAM-TILILLÄMME @XAMKFI.

Kohti Emma Gaalaa

Xamk Goes Emma tiedotteet

Kysy lisää

Tiivi Pukkila-Nupponen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi

Tommi Kyyrä
apulaisjohtaja
Musiikkituottajat IFPI ry.
Puh. 09 6803 4050, www.ifpi.fi

Jaa sivu