Emma Gaala yhteistyö

 • Xamk ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen Emma Gaalan yhteistyöstä.
 • Xamk on yksi tapahtuman kolmesta pääyhteistyökumppaneista.
 • Yhteistyöhön sisältyy myös opetuksellisia kokonaisuuksia, joissa on mukana kymmeniä opiskelijoita.
 • Emma Gaala on Suomen suurin ja perinteikkäin musiikkialan palkintojenjakotilaisuus.
 • Ensimmäiset Emmat jaettiin vuonna 1984.
 • Seuraava Emma Gaala järjestetään 2.2.2019 Hartwall Arenalla
 • Emma Gaala näytetään live-lähetyksenä Nelosella.

Xamk ja Emma somessa

#xamkgoesemma     #emmagaala2019     #emmagaala     #xamk

 

Emma Gaalassa näkyy opiskelijoiden työ

Olemme yksi Emma Gaalan kolmesta pääyhteistyökumppanista. Sopimus on kaksivuotinen ja kattaa niin markkinoinnillisen näkyvyyden kuin opetuksellisen yhteistyön Emma Gaalan viestinnässä ja tuotannossa. 

Xamkin ja Emma  Gaalan yhteistyö näkyy monin eri tavoin myös Xamkin omissa tapahtumissa. Syyskuussa 2018 järjestetyssä opiskelijoiden Kick off -tilaisuudessa oli mukana artisti Arttu Lindeman. Studia-messuille 27.-28.11. on niinikään tulossa artisteja. Aste on tavattavissa Xamkin osastolla 27.8. alkuiltapäivästä.

Opetuksellinen yhteistyö 2018-2019

 • Kaksi Xamkin opiskelijaa on 6 kk ajan työharjoittelussa Musiikkituottajien toimistolla. Työtehtävinä on mm. Suomen virallisen listan koostaminen ja sen somemarkkinointi, Emma Gaalan somemarkkinoinnin suunnittelu ja koordinointi sekä Musiikkituottajien sometilien sisällöntuotanto.
 • Emma Gaalan someviestintä -opintojakso ja kolmen sometiimin valinta (5 op). Yksi tiimeistä tuottaa sisältöä Emma Gaalan somekanaviin, yksi Xamkin somekanaviin ja yksi toteuttaa haastattelut eri mediapisteillä.
 • Monikameratuotannon opintojaksoon osallistuvat opiskelijat toteuttavat mediapisteen Emma Gaalan tiedotustilaisuuteen joulukuussa ja itse gaalaan yhteistyössä sometiimien kanssa.
 • Muodin ja puvustuksen opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Emman hostien puvustuksen ja asusteet.
 • Emma Gaalan yhteydessä järjestetään myös Xamkin alumnien VIP-tilaisuus, jonka suunnittelusta vastaavat tapahtumatuotannon opintojakson opiskelijat.
 • Palveluprosessit ja niiden johtaminen opintojaksolla kehitetään gaalaan liittyviä prosesseja.

Opetuksellinen yhteistyö 2017-2018

 • Opiskelijat pääsivät mukaan kehittämään ja toteuttamaan Emma Gaalan someviestintää. Neljän parhaan tiimin joukosta kolme toteutti Emma Gaalan someviestintää ja yksi vastasi yhteistyön näkymisestä Xamkin somesivuilla. Lue sometiimien työstä Xamkilaisesta.
 • Kaikille Xamkin opiskelijoille avoimessa kilpailussa opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat Vuoden tulokas -palkinnon. Voittanut palkinto, muotoilijaopiskelija Raili Auraskarin työ, jaettiin perinteisen Emma-patsaan rinnalla gaalassa 3.2.2018 Leo Stillmanille.
 • Muodin ja puvustuksen opiskelijat suunnittelivat Vuoden tulokas -palkinnon luovuttajalle, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupposelle juhlapuvun ja korut. Juhlapuvun suunnitteli muodin ja puvustuksen opiskelija Anette Ahokas ja korut asuun teollisen muotoilun opiskelija Arho Keränen.
 • Gaalassa mediapistettä pyörittivät tietotekniikkaa opiskelevat monikameratuotannon kurssilaiset yhdessä sometiimien kanssa. He olivat mukana myös Emma Gaalan tiedotustilaisuudessa joulukuussa.
 • Gaalan VIP-tilaisuuden Xamkin Instagram-kuvakilpailun voittaneille suunnittelivat ja toteuttivat Xamkin restonomiopiskelijat.

 

Olemme todella tyytyväisiä siitä, että saimme Xamkin kumppaniksemme Emmaan. Xamkissa on saman katon alla monialaista osaamista ja hyvä tekemisen meininki.

Opiskelijat saavat arvokasta kokemusta käytännön työstä oppimiseen sekä verkostoitumiseen alan yritysten kanssa. Musiikkiala on vahvassa nousussa ja kaipaa uusia ja innostuneita tekijöitä, Kyyrä jatkaa.

Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, Musiikkituottajat – IFPI Finland

 

Emma Gaala

Emma Gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus. Se jakaa tunnustusta kuluneen vuoden aikana kotimaisen musiikin saralla ansioituneille tekijöille. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa huomioidaan kaikki musiikkilajit ja Emmoilla palkitaan artisteja, yhtyeitä sekä tuottajia.

Emma-patsas sai rinnalleen uuden Vuoden tulokas -palkinnon

Ensimmäiset Emmat jaettiin 1984, jolloin jaettiin mm. Vuoden miessolisti, Vuoden naissolisti, Vuoden yhtye ja Erikois-Emma -palkinnot. Vuonna 1985 palkintopatsaaksi vakiintui Tapio Rantasen suunnittelema ja nykyäänkin luovutettava pronssista valettu letti- ja sarvipäinen viheltävä naisfiguuri.

Vuonna 2018 Emma-patsaan rinnalla jaettiin ensimmäistä kertaa uusi Vuoden tulokas -palkinto, jonka on suunnitellut muotoilijaopiskelija Raili Auraskari. Hän voitti kaikille xamkilaisille avoimen suunnitelukilpailun.

Lue lisää uudesta Vuoden tulokas -palkinnosta täältä.

Emma Gaala nähtiin suorana lähetyksenä Nelosella 3.2.2018. Ohjelman voi katsoa tallenteena Ruudusta.

Emma Gaalan historia

Tapahtuman historia pohjautuu Syksyn Sävel -kilpailussa 80-luvun alussa jaettuihin palkintoihin, jolloin ÄKT (silloinen Musiikkituottajat) halusi huomioida mm. Juice Leskisen kuin myös Junnu Vainion palkinnoillaan. ÄKT halusi luoda palkinnon, joka tunnustaa taiteellisten ansioiden ohella myös tuotantojen ja taiteilijoiden kaupallisia meriittejä.

Nimen gaalalle kehitteli Tommi Liuhala, joka inspiroitui Ture Aran 1929 levyttämästä Emma-valssista. Kyseinen kappale nousi aikoinaan suomalaisten äänitemarkkinoiden superhitiksi.

Lisätietoja: www.emmagaala.fi/fi/arkisto

 

Xamk Goes Emma Twitterissä

Kohti Emma Gaalaa

Xamk Goes Emma tiedotteet

Kysy lisää

Tiivi Pukkila-Nupponen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi

Tommi Kyyrä
apulaisjohtaja
Musiikkituottajat IFPI ry.
Puh. 09 6803 4050, www.ifpi.fi

Jaa sivu