Lukuisia xamkilaisia osallistui Emma Gaalan opiskeluprojekteihin vuosina 2018-2021 ja mukana oli monen eri alan edustajia – muotoiluista, matkailusta, liiketaloudesta ja IT-alalta. Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat muun muassa someviestintää, puvustusta, yleisökilpailuja, mediapisteen Emma Gaalan tiedotustilaisuuteen sekä hyvinvointiteknologiaa hyödyntävän hyvinvointihuoneen artisteille Emma Gaalaan.

Katso täältä tunnelmapaloja ja lue, miten Suomen arvostetuinta musiikkigaalaa tehtiin yhdessä opiskelijoiden kanssa!

seuraa somessa

#xamkgoesemma   #emmagaala    #xamk

XAMK on ollut Emma Gaalan yksi pääyhteistyökumppaneista

 • Xamk ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry solmivat vuosina 2018-2021 sopimuksen Emma Gaalan yhteistyöstä.
 • Emma Gaala on Suomen suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintojenjakotilaisuus.

Opiskelijat haastattelee - Emma Gaala ehdokkaat 2021 Hartwall Arena 21.1.2021

Katso ehdokashaastattelut Hartwall Arenalta!

Opiskelijat haastattelee - Emma Gaala ehdokkaat 2021 Teams-haastattelut 21.1.2021

Katso kaikki ehdokashaastattelut Xamkin Youtubesta!

Opiskelijat haastattelee Emma Gaala voittajat 2020

Katso kaikkien Emma Gaala voittajien haastattelut Xamkin Youtubesta.

Opiskelijat haastattelee - Emma Gaala ehdokkaat 2020

 

Katso lisää haastatteluja Youtube kanavalta!

Tutustu tekijöihin

Gaalan glamouria ja tiimityöskentelyn taikaa - Opiskelu johdatti somettamaan Emma Gaalalle

Viveka Tiitola pääsi mukaan kurkistamaan Emma Gaalan sisäpiiriin

Tytti Maasalon pukujen suunnittelussa taide on inspiraation lähteenä

Galleria

 

Emma Gaalassa näkyy opiskelijoiden työ

Xamkin ja Emma  Gaalan yhteistyö näkyy monin eri tavoin myös Xamkin omissa tapahtumissa.

Opiskelijat pääsevät tekemään, kokemaan ja verkostoitumaan. Opetuksellista yhteistyötä on paljon ja tässä esimerkkejä vuoden 2020-2021 opetuksellisesta yhteistyöstä. Siinä korostui luovuus, yhdessä tekeminen ja monipuolisuus. Emma Gaala toteutetaan tänä vuonna ilman yleisöä, mutta opiskelijat pääsevät toteuttamaan projektityönsä poikkeusoloissa.

Opetuksellinen yhteistyö 2021-2021:

 • Fysioterapiaopiskelijat ja Active Life Lab:in tutkijat suunnittelivat hyvinvointihuoneen Emma Gaalaan. Artisteilla oli tilaisuus hyödyntää hyvinvointia mittaavaa teknologiaa, saada mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa alan asiantuntijoilta ja mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiin kenraaliharjoituksissa
  avattavassa hyvinvointihuoneessa.
 • Hyvinvointihuone sai tänä vuonna pisteen i:n päälle, kun Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat suunnittelivat ja toteuttavat huoneelle tilasuunnittelun. Hyvinvointihuoneen sisustuksessa korostuvat luonnolliset materiaalit, muun muassa puu. Tilassa käytetään restoratiivista, eli kaikki aistit huomioon ottavaa ja käyttäjälähtöistä suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnitelmaa. Näin huone toteuttaa luontevasti myös Emma Gaalan kotimaisuutta ja vastuullisuutta korostavia arvoja.
 • Mahdollisuus työharjoitteluun Musiikkituottajilla. Työtehtävinä on mm. Suomen virallisen listan koostaminen ja sen somemarkkinointi, Emma Gaalan somemarkkinoinnin suunnittelu ja koordinointi sekä Musiikkituottajien sometilien sisällöntuotanto.
 • Emma Gaalan someviestintä -opintojakso ja kolmen sometiimin valinta (5 op). Yksi tiimeistä tuottaa sisältöä Emma Gaalan somekanaviin, yksi Xamkin somekanaviin ja yksi toteuttaa haastattelut eri mediapisteillä.
 • Monikameratuotannon opintojaksoon osallistuvat opiskelijat toteuttavat mediapisteen Emma Gaalan tiedotustilaisuuteen joulukuussa ja itse gaalaan yhteistyössä sometiimien kanssa.
 • Vuoden tulokas palkinnon on jakanut perinteisesti Xamkin edustaja. 2021 palkinnon jakoi Xamkin hallituksen puheenjohtaja, kouluneuvos Jyrki Koivikko.
 • Emma Gaalaan tulevat installaatiotyöt toteutti tänä vuonna muotoilunopiskelija/opiskelijat.

Olemme todella tyytyväisiä siitä, että saimme Xamkin kumppaniksemme Emmaan. Xamkissa on saman katon alla monialaista osaamista ja hyvä tekemisen meininki. Opiskelijat saavat arvokasta kokemusta käytännön työstä oppimiseen sekä verkostoitumiseen alan yritysten kanssa.

Viime Emman tiimoilta toteutettu yhteistyö oli monellakin tapaa erittäin onnistunut ja mm. Emman someen saatiin opiskelijoiden toimesta tuotua ihan uudenlaista elämää. Uskon, että kun nyt teemme asioita yhdessä jo toista kertaa, niin yhteistyö tulee olemaan jopa viime vuotta onnistuneempi.”

Apulaisjohtaja Tommi Kyyrä, Musiikkituottajat – IFPI Finland

 

Kiinnostuitko? Hae opiskelijaksi Xamkiin!

Haluatko olla mukana luomassa sisältöjä ja päästä toteuttamaan projekteja yhdessä muiden kanssa? Kiinnostaako yritysyhteistyö?

Hae Xamkiin opiskelijaksi! Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on siellä missä tapahtuu ja luodaan uutta. Kampuksena on koko maailma. Kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna.

Katso hakuajat ja koulutustarjonta tästä

 

5 hyvää syytä valita XAMK

 1. Meiltä saat koulutuksen, jota työelämä arvostaa.
 2. Joustavat, ajasta ja paikasta riippumattomat opiskelutavat. Voit valita oman oppimisväyläsi ja yhdistellä erilaisia tapoja opiskella.
 3. Rento ja yhteisöllinen opiskeluympäristö, viihtyisät kampukset.
 4. Toimivat opiskelijan tukipalvelut – meillä saat tukea ja apua sekä ohjausta.
 5. Mahdollisuus lähteä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ympäri maailmaa.

Xamk Goes Emma tiedotteet

Kysy lisää

Tiivi Pukkila-Nupponen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Puh. 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen@xamk.fi