Xamkin opiskelijat tekevät työelämän kanssa hyvin paljon erilaista yhteistyötä. Tehdään perinteisiä harjoitteluja, projekteja ja mitä erikoisempia yritysten toimeksiantoja.

Kokonainen opintojaksokin voi rakentua jonkun toimeksiantajan antamalle caselle, jossa pyritään ratkaisemaan jokin yrityksen ongelma tai haaste. Toimeksiannot voivat kestää päivistä jopa kuukausiin – vaihtoehtoja riittää.

Opiskelijana pääset mukaan kehittämään yritysten toimintaa, pääset kokemaan ja kokeilemaan sekä tietysti oppimaan uutta työelämässä.

 

Tälle sivulle on koottu Xamkin työelämätarinoita, opiskelijoidemme haastatteluja ja yhteistyöyritystemme kokemuksia.

Lue tarinoita, katso videoita ja tutustu työelämän tarjoamiin mahdollisuuksiin Xamkissa.

Kokemuksia, jotka kantavat pitkälle

Xamkissa rakennat erinomaiset suhteet työelämään. Pitkäaikainen yhteistyömme Emma Gaalan kanssa on tarkoittanut unohtumattomia kokemuksia jo sadoille opiskelijoillemme.

Punaisella matolla

Lue miten terveydenhoitajaopiskelija Anni Vesterinen päätyi Emma Gaalan punaiselle matolle.

Tarinoita työelämästä

Xamk tekeekin yhteistyötä Kymsoten (Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä) kanssa niin harjoittelujen kuin opinnäytetöidenkin osalta. Kymsote tarvitsee myös tulevaisuudessa ammattilaisia Xamkista.

 

– Jenni Palvimo, anestesiaosaston instrumenttihoitaja, Kymsote

Kymenlaakson käräjäoikeus on aloittanut yhteistyön Xamkin kanssa vuosituhannen alussa ja sitä jatketaan edelleen.

Hyvin moni Xamkin opiskelija, itseni mukaan lukien, on rekrytoitu töihin joko harjoittelun kautta tai muuten vaan. Tiedetään, että Xamkista tulee osaavaa henkilöstöä Kymenlaakson käräjäoikeudelle.

 

Katri Sinkkonen, käräjäsihteeri, Kymenlaakson käräjäoikeus

OP Suur-Savo

Meillä on monenlaista yhteistyöstä Xamkin kanssa. Esimerkiksi opinnäytetyöt ja harjoittelut ja opettajien työelämäjaksot. Se, että meillä on ammattikorkeakoulu tällä alueella, tarkoittaa sitä, että myös nuoret jäävät tänne alueelle opiskelemaan ja mahdollisesti sen jälkeen työllistyvät. Me tarvitaan jatkossakin osaavaa henkilökuntaa täällä ja se on varmaan se meille tärkein näkökulma.

 

Niina Ihalainen, henkilöstö- ja hallintojohtaja, OP Suur-Savo

UPM Metsä, Metsä Group ja Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo

Metsäalalla tarvitaan tulevaisuudessa metsällistä osaamista, sitten tarvitatan ihmissuhdeosaamista ja myyntiosaamista. Xamkista saadaan hyviä harjoittelijoita ja tulevaisuuden metsäosaajia. Xamk on meille tärkeä kanava josta saadaan vahvoja ammattilaisia.

 

– Mika Wahlman, metsäasiakaspäällikkö, UPM Metsä
– Jyrki Husu, piiripäällikkö, Metsä Group
– Vesa Väänänen, asiakkuuspäällikkö, MHY Etelä-Savo

Sellu- ja paperiteollisuuden teknologiatoimittaja ANDRITZ

Sellu- ja paperiteollisuuden teknologiatoimittaja Andritz tekee Xamkin kanssa yhteisiä projekteja, tuotekehitystä ja tutkimusta. Lisäksi yritys tarjoaa xamkilaisille harjoittelupaikkoja ja opinnäytetöiden aiheita.

Energian käyttö ja ympäristönkuormitus on se ajava voima. Prosesseista pitää saada tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä. Hyvin monipuolista ja monialaista osaamista tullaan tarvitsemaan, kuten tietoteknistä osaamista digitalisuuden myötä, perinteiset konesuunnittelutaidot, mutta myös sosiaalisia taitoja.”

– Jari Kapanen, Vice president, Andritz

Kunnallisia sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoava Essote

Kunnallisia sosiaali- ja terveyspalveluja Etelä-Savossa tarjoava Essote tekee Xamkin kanssa yhteistyötä tarjoamalla harjoittelupaikkoja ja opinnäytetöiden aiheita Xamkin opiskelijoille.

Tulevaisuus vaatii edelleen perusosaamista eli kädentaidot on äärimmäisen tärkeät, tarkkuuta vaaditaan äärimmäisen paljon, mutta tulevaisuudessa tarvitaan myös teknisiä taitoja.”

 

-Pirkko Liljegren, teho- ja valvontaosaston osastonhoitaja, Essote

Suomalainen pelinkehittäjäyhtiö Rovio

Suomen suurimpiin pelialan yrityksiin kuuluva Rovio on saanut Xamkista todella hyviä työntekijöitä. Xamkin opiskelijat ovat tehneet myös opinnäytetöitä Roviolle.

Näkisin, että tulevaisuudessa substanssiosaaminen  on yhä isommassa roolissa. Teknologia tulee auttamaan toteutuksessa, mutta siihen tarvitaan edelleen ihmistä tekemään päätökset. Tehdään oikeanlaisia hahmoja, jotka resonoivat meidän kohdeyleisöllemme.”

 

-Tatu Jessen, Art Director, Rovio

 

Xamkin opiskelijat kertovat

Jenni Porvari sai mieluisan opinnäytetyön aiheen Mimmit sijoittaa -yhteisöltä

Xamkista tradenomiksi valmistuva Jenni Porvari tekee parhaillaan opinnäytetyötä menestyneelle yhteisölle, joka puhuu ja keskustelee rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta.

Lue lisää Jenni Porvarin mietteitä opinnäytetyöstä

Palvelumuotoilun opiskelijat pääsivät tekemään sosiaalisen median sisällöt Emma Gaalalle

Emmi Rautiainen, Silva Virtanen, Elina Laine ja Laura Kemppi opiskelevat palvelumuotoilua Kouvolan kampuksella. He pääsivät toteuttamaan someviestintää Emma Gaalalle.

Lue opiskelijoiden kokemukset gaalasta

Mökki vei muotoilijakaksikon Kaliforniaan

Kalle Laine ja Antti-Oskari Sinkkonen pääsivät suunnittelemaan 5G Mökin konseptia ja fyysistä rakennelmaa, joka tulisi kulkemaan läpi kauppakeskuksia ja messuja ympäri maailmaa.

Lue kaksikon matkapäiväkirjaa Kaliforniasta

Webinaari: Tekemällä oppii – somemarkkinointia, yrityksen perustamista ja sisustussuunnittelua

Opiskelijat työelämää kehittämässä

Töitä riittää terveysalalla

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tekee Xamkin kanssa tiivistä yhteistyötä, joka hyödyttää molempia.

Lue opetusylihoitaja Pia Leppäkummun haastattelu

Minkälaisia ICT-alan ammattilaisia työelämä tarvitsee?

Metatavu on nuori ja nopeasti kasvava softatalo, jossa opiskelijamme ovat päässeet tekemään harjoitteluja ja opinnäytetöitä.

Lue Metatavun kehitysjohtajan Mikko Lammen haastattelu

Emma Gaala tarjoaa paljon projekteja

Emma Gaala yritysyhteistyössä on vuosittain mukana lukuisia opiskelijoita monelta eri alalta ja kampukselta.

Lue lisää siitä, mitä kaikkea Emma Gaala yhteistyö pitää sisällään

Opiskelijoiden kädenjälki näkyi Asuntomessuilla 2019

Asuntomessukohteissa ja messuihin liittyvissä projekteissa ovat olleet mukana sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun, talotekniikan, energiatekniikan, vanhustyön, muodin ja puvustuksen sekä liiketalouden opiskelijat.

Lue lisää opiskelijoiden projekteista Asuntomessuilla

Opiskelijat pääsevät mukaan myös tutkimus- ja kehittämistoimintaan

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on vahva TKI-toimija ja tällä hetkellä ulkopuolisen rahoituksen määrällä mitattuna Suomen suurin TKI-ammattikorkeakoulu. Hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 250. Kaikissa niissä asiantuntijamme etsivät, kokeilevat ja kehittävät uusia tuotteita ja palveluja tai tekevät tutkimusta tulevaisuuden tarpeisiin.

Tutkimusyhteistyötä tehdään yritysten, järjestöjen, julkisyhteisöjen, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Ja näihin projekteihin on myös mahdollista opiskelijoidemme päästä mukaan.

Vaihto-opiskelijamme Laura on työharjoittelussa tutkimuskeskus Juvenissa. Lue tästä Lauran kokemukset!

Xamkin opiskelijat pääsivät mukaan Plastic Free Challangeen. Lue tästä, mitä vaihtoehtoja opiskelijat keksivät muovipakkauksille!

Hack the Port -tapahtumassa etsittiin ratkaisuja HaminaKotkan- sekä Turun sataman käyttöön

DigiPort-hankkeessa tutkitaan satamien digitalisaatiota ja kehitetään avoimen datan hyödyntämistä satamissa.

Lue Digiport-tutkimushankkeesta